For mange unger

Indsendt af ssm2k den søn, 08/08/2021 - 23:08
Forums
Mine ancistrus begyndte at yngle for et års tid siden. Problemet er, at de bare bliver ved og ved og nu er der rigtig mange i et for lille akvarium. De første unger fra sidste år er nu blevet stører end forældrene. Ville I tage alle hulerne væk fra akvariet for at prøve at stoppe at de yngler? Eller vil der måske blive slåskamp uden alle hulerne? Hvad har andre gjort, hvis I fik for mange unger som I ikke kunne komme af med? Har I aflivet dem?

martin13 man, 08/09/2021 - 21:29 Permalink


Jeg har fået samme problem og vil gerne supplere med min historie. Startede akvarie med selskabsfisk bla. ancistrus og røde rejer. Fik senere Scalarer som åd alle rejernene! Efter Scalarerne var kommet i begyndte ancistrusserne at yngle men ungerne fik knap snuden frem af hulen før de endte som Scalareføde. Jeg savnede de røde rejer og Scalarerne trængte til mere plads end de havde i mit akvarie så jeg afhændede dem til et større. Jeg troede alle røde rejer var udryddet men juhuu der var nogle tilbage som godt skjult løbende havde holdt bestanden kørende på et minimum og den vokser lige så langsomt. Amanoen er også dukket frem igen :) og så fandt jeg lige en enkelt lille bitte ancistrusunge som havde overlevet i filteret :)
Tilbage til problemet. Ancistrusserne yngler jo fortsat lystigt og jeg var så ikke lige opmærksom på at de nu ville overleve og, hvor mange der kan være i et kuld, hold da op første kuld har kastet 30+ af sig! Den havde jeg ikke lige set komme. Så nu står jeg med samme problem som ssm2k.
Spørgsmål 1: Har nogen et godt forslag til hvad vi gør med ungerne. jeg tvivler selv på at kunne afhænde så mange unger til andre akvarier.
Fremover er min plan at holde øje med når en han tydeligt begynder at "lufte" æg i mallehulen (jeg har kun en egnet til det) og så simpelthen tage den op og skylle æggene ud.
Jeg har lagt mærke til at hannerne nogle gange har voldsomme slagsmål og det seneste lige før det aktuelle kuld blev klækket. Jeg er på ingen måde ekspert eller har mange års erfaring men jeg tror at det vil give anledning til frustration og uafsluttet aggressivitet/kampe hannerne imellem, hvis ynglehullen fjernes og de så ikke har mulighed for at afslutte kampen med en parring pga. manglende hule. Om det så giver hannen alvorlig frustration at han mister æggene at passe?
Spørgsmål 2: Er det en synd for ancistrusserne at gribe ind og afbryde et påbegyndt yngleforløb?

Jeg håber nogle kan hjælpe os.

brib tir, 08/10/2021 - 08:57 Permalink


Det er lidt sjovt med Ancistrus maller . Jeg har flere par som bor i mine akvarier hvor der er masser af huler , men ikke en unge får jeg . Til gengæld har mine RCS rejer formeret sig fra 10 til mange hundrede . Og nej . Det er ikke synd at afbryde et ynglingsforløb .

Jeg havde en flok ancistrus hvor hannen havde 4 koner , og de ynglede konstant i næsten 5 år . Til sidst var hannen så udhungret at jeg valgte at flytte ham over i et akvarium for sig selv . Han endte dog med at kvæle sig selv ved at hænge fast mellem filtret og ruden . Så var det ynglebal overstået .

Jan Christensen 66 tir, 08/10/2021 - 20:10 Permalink


Ja Scalarer er gode til at at fange andre yngle. Har dem selv. Den ene gang jeg reddet malle yngle fik jeg 96 stk og der var som var blevet spist inde da.