lille flot malle som kan yngle og leve i en 50-100l balje

Indsendt af Robot den fre, 10/14/2016 - 06:14
Kategori
Maller - Akvariesiden.dk
Forfatter
steenmillinder
[rettelse!! baljen er vokeset til 250 liter og der skal discus i så 28-32 C]jeg ved meget lidt om sugemaller! og vil sætte en lille RCS balje op til min mor, og tænker der skal være et lille flot ynglende malle par, med min begrænsede viden tror jeg det skal være noget L-malle noget, men hvad findes der i handlen som kan leve og yngle i 50-100l med en masse planter rødder og rejer?

På forhånd tak :D

Kommentarer

Robot fre, 10/14/2016 - 08:14 Permalink


Det kunne være nogle gule / røde / brune ancistrus?
Skrevet af ken kætbak

Robot fre, 10/14/2016 - 09:54 Permalink


er det de eneste man kan få til at yngle? håbede på noget mere specielt, men ellers lidt af hver ancistrus..
Skrevet af steenmillinder

Robot søn, 10/16/2016 - 02:42 Permalink


Jeg ved ikke, om du kan få dem til at yngle, men en flok på 10-20 Hara jerdoni kunne være en mulighed, da de ikke sviner alverden og heller ikke tager rejer.
Mallerne bliver op til 3 cm og er efter min mening virkelig søde at se på :)

En anden mulighed kunne være en art af dværgpansermaller - hvis bundlaget ellers er til det. De skal helst holdes i et akvarie med meget afrundede sten eller sand, da andre typer sten/grus vil slide deres føletråde af.


Men hvis du vil være sikker på yngel, så gå efter ancistrus. De skal bare have en hule og være ca. samme størrelse, så skal der nok komme tonsvis af unger :P
Skrevet af MSV

Robot søn, 10/16/2016 - 11:28 Permalink


Ancistrus LDA 08 er en fin lille malle, men jeg ved ikke om de er til at finde
Skrevet af tove

Robot søn, 10/16/2016 - 22:20 Permalink


Eks. L183 er flot, men min erfaring er at de gemmer sig rigtig meget, så det er ikke tit man ser dem.

Hvad med at glemme sugemaller (hvis ikke det skal være ancistrus), og så kigge på pansermaller. Der er en del af dem som også er ok at få til at yngle.

Du kunne prøve at kigge på hvad du kan få fat i, els. ved neonfisken.dk eller bonniedyrecenter-rødovre.dk OIg så krydstjekke med eks. planetcatfish.com eller andre sider for at finde beskrivelser af de enkelte fisk, og vurdere muligheden for at få dem til at yngle.
Skrevet af scn

Robot søn, 10/16/2016 - 22:57 Permalink


Det er ikke et krav at de skal yngle nødvendigvis, jeg synes bare generalt at det er sjov når de yngler, har aldrig haft pansermaller, så har slet ikke haft dem i tankerne..

Har besluttet mig for at mallerne skal gå sammen med nogle discus som jeg køber i ret små, og en lille flok assorterede rejer fra Tove :D (rejerne får en masse gemmesteder)..

Og tak for rådene indtil videre, alt i skriver bliver googlet og undersøgt ;)
Skrevet af steenmillinder

Robot man, 10/17/2016 - 01:21 Permalink


Når du skriver de skal sammen med discus, så tænker jeg med det samme at de formentlig skal kunne trives ved ret høj temp. Hvad med Corydoras Sterbai?

50-100L. Er Ikke meget hvis du skal have discus.
Skrevet af Fiskerne

Robot man, 10/17/2016 - 01:30 Permalink


Jeg tror det ender galt med de discus. Små discus skal vist fodres ret kraftigt, og så skal der skiftes meget vand ofte. Og akvariet er jo ret lille fra starten af.

Hvis det er for at din mor kan have et pryd-akvarium, så skal det være nogle flotte aktive fisk, ikke en eller anden specialitet der er besværlig (Hvis du ikke lige er forbi 2-4 gange om ugen for at passe akvariet)

En gruppe pansermaller i bunden (de er aktive og hyggelige at se på)
En stor stime af en eller anden stimefisk
Hvis der skal være den store attraktion, så måske et par cichlider, nøglehulscichlider er meget rolige eller måske noget apistogramma.
Men det afhænger naturligvis af hvad din mor ønsker.
Skrevet af scn

Robot man, 10/17/2016 - 02:04 Permalink


Undskyld jeg har ikke fået opdateret tråden i takt med ændringerne i planen, baljen er opgraderet til 250 liter og der kommer 6-7 stk. 7,5-8cm discus i, så vandet bliver lunt...

Min mor er min nabo, så jeg kommer selv til at passe baljen(i hvert fald i starten), regner med at skifte ca. ½ af vandet 2-3 gange om ugen..

p.s. min mor aner ikke hun får akvarie(igen), det er en overraskelse, håber nærmest hun ikke vil ha den, så får jeg discus :P de er godt nok flotte!! og meget anderledes fra hvad jeg ellers har...
Skrevet af steenmillinder

Robot man, 10/17/2016 - 02:10 Permalink


der er de her i vardeakvariefisk
Skrevet af steenmillinder

Robot tir, 10/18/2016 - 00:55 Permalink


Med de temperaturer dicus kræver er der næsten kun Sterbai tilbage men opdræt af pansermaller sker ikke lige af sig selv det kræver meget træning og pasning. Og for nogle arter også en hel del held og det er ikke sådan lige at Google :)
Skrevet af fishyfishy