Substrate Support

Indsendt af Robot den tir, 07/07/2015 - 22:34
Kategori
Generelt - Akvariesiden.dk
Forfatter
NT-1988
Hej folkens!

Jeg skal til at starte et planteakvarie op fra bunden, for første gang i mange år - og i min søgen efter inspiration, har jeg bl.a. set videoerne fra The Green Machine, på youtube.com..

Her benytter de sig af noget de kalder substrate supports, som for mig at se er plastikstykker i varierende højde og bredde - disse presses ned i bundlaget, for enten at skabe overgange fra en type bundlag, til en anden, for at holde planterne fra at sprede sig til uønskede dele af akvariet, samt slutteligt, til at stabilisere bundlaget under større stensætninger eller rødder.

Mit spørgsmål til jer er:

Findes der en billig måde at gøre dette på selv? - havde tænkt at man kunne save pvc-rør i mange stykker, men det er tidskrævende og man får altid den kurvede effekt - jeg er ikke den store gør-det-selv-mand, så jeg har ikke den store forstand på materialer.

Mvh Nicolai

Kommentarer

Robot ons, 07/08/2015 - 00:28 Permalink


jeg har brugt noget kantbånd i mit til at holde forskellige bundlag adskilt. Det kan fåes i Silvan og lignende steder. Blot sørg for at købe noget, der ikke udskiller stoffer til akvarie, så det skal kunne tåle at være under vand.
Skrevet af Kristian Paaske

Robot man, 01/22/2018 - 15:11 PermalinkJeg har mere eller mindre samme spørgsmål som OP.

Nogen der har forslag til hvad man kan bruge? (som netop som netop ikke udskiller noget uheldigt)

Det er sikkert bare en plastic af en art. Poly-sty/ethy/propylen.
Måske nogle kender til en specifikt produkt man kan finde i et byggemarked eller hobbybiks?

Eller klipper i bare en 2L pantflaske i stykker?

Vh
Rune

Skrevet af RuneCPH