Enterochromis cf. paropius

Billeder

Generel beskrivelse
Fisken lever langs Victoriasøens kyst, på vanddybder helt op til 15 m. I fangenskab bør akvariet være på mindst 250 liter, og være udstyret med en sandbund. Der skal indrettes med en til flere stensætninger, hvori undertrykte hanner, samt rugende hunner kan søge i dækning fra den dominerende han.
Fisken er rødlistet under IUCN, og anses som særdeles truet.
Yngleadfærd
Formering
Arten er en mundruger. Hannen graver et mindre hul i sandet, hvortil han tiltrækker hunnen for at gyde. Hunnen går med æg og larver i ca. 20 dage, og denne periode tager hun ikke føde til sig. Når ungerne er blevet spyttet ud, kan de opfodres med afskallede artemiaæg, knust flagefoder, artemia og cyclops.

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Lusen (Inaktiv)
Bruger pawse (Inaktiv)
Info
Handelsnavn
Haplochromis sp. "Broken Bar"

Adfærd
Arten er aggressiv, og kan med alderen efterhånden håndhæve meget af akvariets plads. Hannens aggressivitet er dog for det meste kun indenfor egen art. Andre arter er sjældent generet, i hvert fald hvis akvariet er stort nok. Må anses som en af de blidere cichlider fra Victoriasøen.

Udseende
Størrelse
Størrelse ca 12 cm

Optimale Forhold
Dekoration
Sandbund, med en til flere stensætninger.

Min. akvarie
250 Liter

Holdes bedst som
Flok. I akvarier 200-250 l, bør der kun holdes én han med flere hunner. Men i akvarier 250 l.+, kan med fordel holdes 4+ hanner i akvariet. Flere hanner giver udtryk i flottere og mere konstante farver hos alfa-hannen, samt at aggressionerne ikke går så hårdt ud over hunnerne.

Foder
Foder:
 • Der fodres med flagefoder
 • hvide og sorte myggelarver
 • cichlidesticks
 • artemia
 • mysis
 • og plantebaseret foder.
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Forfatter Kim Pedersen

  Udskrift venlig version