Gymnogeophagus meridionalis

Billeder

Nordlige Uruguay variant

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Gymnogeophagus meridionalis lever i Uruguary, Brasilien og i Argentina.

Felipe Cantera, som er manden, der i hvert fald selv mener, at han har retten til alle fisk i Uruguay, er overbevist om, at de fisk, som vi kender som meridionalis, slet ikke er det. Han er efterhånden holdt op med at kalde fisken meridionalis, og han mener, at de tidl. meridionalis i virkeligheden er mange forskellige arter. Han påstår, at han har et par videnskabsmænds ord for, at det er rigtigt.

Gymnogeophagus meridionalis er forholdvis høj i kroppen. Hannen har en stejl pande. Den har 5-6 tværstriber på kroppen.

Det er en af de sydligste jordspisere, der med sin spidse mund og tykke læber er god til at grave efter føde i bundlaget. Den lever fortrinsvis af insekter og andre bløddyr.

De er meget aggressive indbyrdes, men det er heller ikke godt at holde et par alene, for så vil hannen sandsynligvis ende med at mishandle hunnen. Især hvis man ikke giver dem en kold periode. Så. Det er en god idé at give dem godt med plads og så nogle andre arter som selskab. Akvariet bør ikke være mindre end 350 l. Indret akvariet med fint sand, sten og trærødder og meget gerne en masse planter.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten danner par, og lægger æg på en sten eller anden glat overflade, som først er blevet grundig renset. Både hannen og hunnen passer på æggene og de små fiskelarver. Hvis der kommer en indtrængede fisk ind i området ved reden, er det hannen som forsvarer den, mens hunnen passer på ungerne. Æggene klækkes efter ca. 2 dage, og efter 5 dage kan de svømme rundt.

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Handelsnavn
Reis & Malabarba, 1988

Adfærd
Middel

Udseende
Farver
Både hannen og hunnen har samme farver, hannens farvedragt er dog noget kraftigere end hunnens.

Størrelse han
15

Størrelse hun
12

Optimale Forhold
Min. temperatur
21

Max. temperatur
24

Min. akvarie
350

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
Kilder og forfatter
Forfatter
Esben

Udskrift venlig version