Guianacara owroewefi

Billeder

Generel beskrivelse
Guianacara owroewefi lever i floderne Marowijne, Suriname, Saramacca og Coppename floderne i Surinam og Marowijne floddelta i Fransk Guiana. Biotopen er domineret af blødt mudder eller sand. Der er nedfaldne grene og træer.

Ungfisk lever i grupper på lavt vand, ogg det er først, når de bliver større, at de søger ud på det dybere vand, hvor strømmen er noget kraftigere.

Guianacara owroewefi skulle betyde noget så grimt som kælling eller bare kone.

I naturen lever den af små bløddyr, insekter og detritus, som den finder i bundlaget.

Et akvarium til Guianacara owroewefi bør være indrettet med fint sand, trærødder, sten og planter. Sørg for, at der er huler som den kan lege i. Det er en meget rolig fisk, der også bør holdes sammen med andre rolige fisk. Man kan med fordel holde denne art sammen med en flok stimefisk feks. tetra-typer eller sammen med en flok corydoras maller.

Mange opfatter den som en typisk "jordspiser", men det er den faktisk ikke..
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Det er en huleleger, der dog oftest kan nøjes med en udhængende rod, hvis der ikke lige er nogle huler i nærheden. Både hannen og hunnen passer på ungerne. Forældreparret og ungerne bevæger sig sjældent særlig langt væk fra territoriet.

Antal unger
45-50

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Videnskablig beskrevet
Kullander & Nijssen, 1989

Adfærd
Rolig

Udseende
Farver
Den har ikke specielt meget farve, den har en ferskenfarvet krop med en stor sort plet midt på kroppen. Pletten kan i nogle tilfælde blive til et bånd. Og den har også et mindre tydeligt bånd over øjet.

Størrelse han
10

Størrelse hun
8

Optimale Forhold
Min. temperatur
26

Max. temperatur
28

Min. pH
6,2

Max. pH
7,0

Min. akvarie
150

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
Kilder og forfatter
Forfatter
Esben Rettet af MalawiCarsten 7/12-11

Udskrift venlig version