Aulonocara sp. "walteri"

Billeder

Aulonocara sp."Walteri" Likoma Island

Generel beskrivelse
Stuart Grants fiskerhold fandt ved Membe Point ved Likoma Island, Aulonocara sp. "walteri", hvor den først kom til at hedde Trematocranus walteri.

Arten er også blevet fundet ved Chizumulu.

Ved Chizumulu lever arten i huler i den sedimentfriezonen af klippekysten. Ved Likoma lever den også i overgangszonen. Når den er ved klippekysten, er den kun nogle få meter nede, men i overgangszonen, kan man se den på 10-20 meters dybde.

Akvariet bør være på mindst 180 l. og bør indrettes med fint sand og sten. Alt efter om varianten kommer fra Chizumulu eller Likoma, kan man indrette med flere eller færre sten.

I naturen æder den invertebrater, som den finder i sandbunden.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
I større huler, kan man se mere end 10 hanner forsvare deres territorium. Inde i hulerne, kan man også se større grupper af hunner. Legen finder sted, enten på sandbunden, eller på en sten. Den han, som er den mest dominerende, har den højeste og mørkeste plads i hulen.

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Malawi - Aulonocara

Handelsnavn
Tramatocranus Walteri

Udseende
Farver
Aulonocara sp. "walteri" ligner meget de Aulonocara som hører til jacobfreibergi gruppen. Hannen er gul på kroppen og blå i hovedet og på finnerne. Rygfinnen og det øverste af halefinnen har et hvidt søm. Hunnen og ungfisk er sølvfarvet.

Størrelse han
9

Størrelse hun
6.5

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
180

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Crisp
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben Korektur, Laura 2013

    Udskrift venlig version