Aulonocara nyassae


Generel beskrivelse
De første eksemplarer blev fanget af Wood, i starten af det forrige århundrede, på en ukendt lokalition. Men Eccles fandt senere nogle individer ved Boadzulu Island.

Konings fandt arten ved Mumbo, men denne art hedder nu Aulonocara sp. "nyassae mumbo". Men han har bla. fotograferet arten ved Mazinzi Bay.

Arten lever i små grupper på 10-25 individer, hvor man kan finde dem på de sandede områder. Man har kun observeret arten på steder, der var dybere end 20 meter.

Akvariet bør ikke være mindre end 325 l., og bør indrettes med fint sand og nogle mindre sten som dekoration. Man kan med fordel holde denne art i en lille gruppe, -helst på mindst 5 individer.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Man har ikke set arten yngle endnu, men hannerne er territoriale. Man går ud fra at legen finder sted et tilfældigt sted, men det er kun noget som man kan gætte sig til, da man endnu ikke har set hverken leg, eller mundrugende hunner

Antal unger
40-50

Info
Type
Cichlider, Malawi - Aulonocara

Handelsnavn
-

Udseende
Farver
Hannen er lyseblå med en gul plamage bagved hovedet og i rygfinnen. Den har markante ægpletter. Hunnen og ungfiskene er sølvgrå

Størrelse han
13

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Crisp
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben Korrektur, Laura 2013

    Udskrift venlig version