Buccochromis nototaenia


Generel beskrivelse
Buccochromis nototaenia ligner meget Buccochromis lepturus og Buccochromis rhoadesii i kropsformen og i farverne. Denne type er dog mere grønlig hen ad kroppen, med en rød plamage bagved gællelåget og et blåt hoved. Den har nogle anderledes ægpletter end de to andre typer.

Hunnen og ungfisk ligner til forveksling Buccochromis lepturus og er sølvfarvet og med et sort stribe hen ad kroppen.

Den kendes også under handelsnavnet Hamplochromis Lepturus Line. De lokale fiskere kalder den for "Mbowe".

Buccochromis nototaenia lever i hele Malawisøen, men kan også findes i en sø der ligger lige sø for Malawisøen, nemlig Malombe søen. Det skal her siges at søerne har forbindelse via en flod.

Den lever på ca. 10-20 meters dybde, men er dog også blevet fanget på ned til 44 meters dybde ved Monkey Bay. Den lever hvor at der er sandbund og ingen sten. Kun når at den vil yngle søger den ind til overgangszonen.

Buccochromis nototaenia yngler hele året rundt, og der er ikke set nogen hanner som har indtaget et territorium. Men har dog set hanner bygge reder op ad en klippe eller en stor sten. Hunnerne passer på dens unger i mindst 4 uger efter at hun har sluppet dem løs første gang. Kuldene kan være ret store fra ca. 80-200 unger pr. kuld.

Akvariet bør ikke være mindre end 720 l. Og det bør indrettes med meget fint sand og et par enkelte større skjulesteder og evt. lidt beplantning. Buccochromis nototaenia kan godt holdes parvis, men jeg vil nu tilråde at man holder den sammen med en ekstra hun.
Yngleadfærd
Info
Type
Cichlider, Malawi - Rovcichlide

Handelsnavn
Haplochromis Lepturus Line

Videnskablig beskrevet
Boulenger i 1908.

Udseende
Farver
Grønlig med blåt hoved og rød plamage bag gællelåget

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.5

Max. pH
8.6

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Esben

  Udskrift venlig version