Copadichromis cyaneus


Generel beskrivelse
Copadichromis cyaneus har en meget mørkeblå metalfarve, med en hvid blis, der fortsætter op i rygfinnen og videre om i halefinnen.

Hunnen og ungfiskene er sølvgrå med en enkelt sort prik i halen. Enkelte har dog to sorte prikker. Arten kan, alt efter hvor den er fanget, have et gult søm i gatfinnen.

Copadichromis cyaneus blev videnskabeligt beskreven af Trewavas i 1935.

Copadichromis cyaneus findes stort set ved hele Malawisøens østkyst, ved Likoma Island og Chizumulu Island. Den lever kun i helt klart vand, hvor klipperne er fri for sediment.

Akvariet bør være minimum på 530 l., så der er mulighed for at indrette det med nogle store sten eller en indvendig baggrund. Bundlaget bør være fint sand. Copadichromis cyaneus kan sagtens holdes parvis.

Den æder plankton i vandet.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannen forsvarer et territorium, som den har besat. Dette territorium er oftest en stejl flade som feks. et lodret klippestykke. Legen finder sted på den lodrette flade, så hannen når at befrugte æggene, inden hunnen griber det med munden. Hunnen går med æggene i ca. 21 dage, hvorefter ungerne bliver lukket ud på lavt vand i mellem klipperne.

Antal unger
40-50

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Tom_j (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Fritsvømmer

Handelsnavn
-

Udseende
Størrelse han
19

Størrelse hun
15

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Crisp
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben Korrektur, Laura 2013

    Udskrift venlig version