Chilotilapia euchilus


Generel beskrivelse
Chilotilapia euchilus er en cichlide, som det kræver tålmodighed at få til at farve ud. Jeg har selv haft den et par gange, og der har den kun gået med meget lidt farve. Men når den så farver ud, får den et meget flot blågrønt ansigt og er rødgullig hen ad kroppen.

Hunnen er sandfarvet, med to sorte tværstriber.

Chilotilapia euchilus blev videnskabeligt beskrevet af Trewavas i 1935.

Fisken er meget nemt at kende, da den har nogle gigant store læber. Læberne er dog størst ved vildfangede individer, og hvis man vil bibeholde de store læber, kan man evt. bruge de mallepiller, som kan sættes fast på glasset, så den har noget at gnave af.

Når Chilotilapia euchilus jager, udser den først sit bytte ( invertebrater eller lignende ) på en sten eller klipper, og angriber derefter klippen. Det ser meget voldsomt ud, og det er sikkert også derfor, at den har så store læber.

Chilotilapia euchilus lever i hele Malawisøen, kan findes i overgangszonen og ses oftest på sandbunden, men også ved småsten og klipper. Den er ikke observet på dybere vand end 10 meter.

Akvariet bør ikke være mindre end 530 l., hvis man vil have en chance for at se Chilotilapia euchilus udfarve. Indret akvariet med et par større sten og sandbund. Arten er fredelig og kan godt holdes parvis.

I naturen bruger den sine store læber til at søge føde på klipperne.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Det er mest når hannen trækker i sin yngledragt, at den søger ind mod klipperne. Her leger den med hunnen mellem nogle klipper. Bagefter søger hunnen alene ind mod klipperne og opholder sig der, sålænge at hun har unger.

Antal unger
50-60

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Skralde (Inaktiv)
Bruger McWearq
Info
Type
Cichlider, Malawi - Fritsvømmer

Handelsnavn
-

Udseende
Størrelse han
22

Størrelse hun
17

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Hummeræg
 • Krill
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Esben Korrektur, Laura 2013

  Udskrift venlig version