Aulonocara kandeensis

Billeder

Aulonocara kandeensis Blue Orchidé

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Når man ser denne fisk på billeder, er et måske ikke lige den, der får en til at råbe "Juhuu, den må jeg bare have", men at se Aulonocara kandeensis i et akvarie, får hurtigt én til at ændre mening.

Hannen er næsten helt sort, der er blå i den kant, der mødes med fiskens hvide blis. Det er en utrolig flot fisk, der skal opleves. Hunnerne er ikke så farvestrålende. De er sølvgrå, en farve, der gør, at hanner der ikke er udfarvede, kamouflerer sig godt med sandet, så de undgår at blive spist af rovfisk.

Aulonocara kandeensis bliver også kaldet Blue Orchid, og lever kun ved Kande Island i den nordvestlige del af Malawisøen.

Som ungfisk kan denne ses på den åbne sandbund. Grupper på over 100 individer er set tæt ved klippekysten. Når hannerne så er legemodne, søger de ind mellem klipper på ca. 8 meters dybde, hvor de så lokker en hun ind, og gør kur for hende ved hannens hule imellem klipperne. Kuldene ligger på ca. 70 unger for en voksen hun.

Fisken bør holdes i min. 180-250 l. akvarium, da den har en betragtelig størrelse, er det vigtigt at den har 100 cm. at boltre sig på. Aulonocara kandeensis er nu ganske fredelig. Den kan fint holdes i parvis, men hvís man skal have fuld blus på sin han, tilrådes det at anskaffe sig en ekstra han eller et ekstra par.

I naturen søger den føde i sandbunden, og spiser, hvad der er af små krebsdyr og inseklarver.
Yngleadfærd
Antal unger
70

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Skralde (Inaktiv)
Bruger schell (Inaktiv)
Bruger opeka
Info
Type
Cichlider, Malawi - Aulonocara

Handelsnavn
Blue Orchid

Videnskablig beskrevet
Tawil & Allgayer 1987

Adfærd
Rolig

Udseende
Størrelse han
16

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
26

Min. pH
7.8

Max. pH
8.5

Min. akvarie
300

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Crips
 • Granulat
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Esben Korrektur, Laura 2013

  Udskrift venlig version