Labidochromis chisumulae

Billeder

Generel beskrivelse
Labidochromis chisumulae er ved at vinde frem på markedet herhjemme. Men dermed ikke sagt, at man kan finde dem uden grundig søgen. En af grundene til den måske er ved at blive populær, er måske at den ikke kræver meget plads. Den er sammen med to-tre andre arter fra Malawisøen, den mindste art. Hannerne bliver maksimalt 8 cm under akvariehold, men vildtfangede eksemplarer når som regel kun 7 cm. Dertil er det en ret robust Mbuna som selv nybgyndere kan holde.

I Malawisøen lever de som navnet indikere udelukkende ved Chizumulu Island. Man ser dem på 5-20 meters dybde i den sedimentrige overgangszone. Her søger de føden på klipperne som består af insektlaver og invertebrater.

En anden ting som gør dem lette at holde, er deres milde temperament. Hannerne er ikke territoriale og yngler tilfældige steder. Dog kan hannerne godt jage lidt rundt med hinanden, men det vil skyldes kamp om fødeområder, og vil aldrig være særlig brutalt.

I akvariet bør man udelukkende holde dem med andre fredelige cichlider. Ellers syner de ganske enkelt hen udseendsmæssigt. Man bør have en del stenhuler de kan gemme sig ved.

Generel info om Mbuna akvarier: Internt link http://cichlids.akvariefisk.dk/article/show/?Article=1562
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne er ikke territoriele og yngler derfor tilfældige steder. Hunnerne er mundruger, men grundet deres lille størrelse (6 cm) er kuldene på mindre størrelser. Efter ca. tre uger er ungerne frigivet. De er ikke svære at få til at yngle under akvariehold

Antal unger
10-20

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger AE (Inaktiv)
Bruger Ryan
Bruger Klaus W (Inaktiv)
Bruger Antares (Inaktiv)
Bruger mikkelskov (Inaktiv)
Administrator Sponsor ken kætbak
Bruger BrianIb 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Bruger Hobbifisk (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Mbuna

Videnskablig beskrevet
Lewis i 1982

Udseende
Farver
Hannerne er især kendte for farverne i deres hoveder. De har en markant sort tværstribe, der dækker den lyseblå metallic grundfarve. Grundfarven køre videre på resten af kroppen, som er dækket af sorte lodrette striber, som dog synes ud til sidst på kroppen. Rygfinnen samt bugfinnerne er sorte. Hunnerne har en creamet brun farve.

Størrelse han
8

Størrelse hun
6

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
200

Holdes bedst som
Flere hunner end hanner

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Cyclops
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version