Copadichromis verduyni

Billeder

Generel beskrivelse
Copadichromis verduyni findes imellem Eccles Reef og Gome. Her finder man den ved overgangszonerne. De svømmer ret frit i vandet, og når de endelig søger ind mod stenformationer, er det for at hannerne vil parre. De holder territorier på toppen af klipper. Hunnerne kan samles i små flokke, men ses dog også alene.

Udover fra selve Malawisøen, så kan man også finde dem ved Nsinje River.

De lever hovedsagligt af plankton, som de opsamler, når de svømmer rundt på åbent vand. Dog tager de også en hel del aufwuchs.

Det er en af de lidt mindre fritsvømmere. Normalt bliver hannerne ikke mere end ca. 11 cm under akvarieforhold, og hunnerne bliver en smule mindre. Men derfor fortjener de stadig minimum 325L vand at færdes i, da de fra naturens side, svømmer i det åbne vand, og derfor har brug for god plads at færdes på. Akvariet bør indeholde enkelte store sten, men det vigtigste er helt bestemt svømmepladsen.

Det er nogle ret fredelige cichlider, og man kan sagtens holde dem parvis. De bør ikke holdes med alt for agressive arter. Hannerne er rimeligt territoriale, men det er mest overfor hanner af samme art. Har man plads nok i akvariet, vil de sjældent gøre særlig væsen af sig overfor andre hanner af anden art. Den kan være lidt besværlig at få det optimale ud af i akvariet, og man bør ikke holde den som nybegynder.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannen forsvarer toppen af en klippe, hvorpå han prøver at gøre kur til hunnerne, som oftest kommer i små flokke.

Antal unger
25-35

Info
Type
Cichlider, Malawi - Fritsvømmer

Videnskablig beskrevet
Konings i 1990

Udseende
Farver
Deres farver varierer en lille smule efter variant. Hannerne har en flot mørkeblå grundfarve og en hvidt-lysende rygfinne. På gatfinnen og enkelte steder på selve kroppen, har den gule farver. Den har et meget flot skær, som ikke kan ses på billeder. Hunnerne er lyse med en slags gul farve. De har desuden tre sorte prikker.

Størrelse han
13

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Krill
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged Korrektur, Laura 2013

  Udskrift venlig version