Taeniolethrinops praeorbitalis


Generel beskrivelse
Findes over hele søen, over sandbund på lavt vand, men også fanget på det dybere vand, på over 50 meter vand. Den spiser insektlarver, som skovles op af sandet med den lange snude og kraftige kæbe.

Cyrtocara Moorii (blå delfin) lever oftest sammen med den i en slags symbiose, hvor Cyrtocara Moorii spiser af de rester der kommer når Taeniolethrinops praeorbitalis sier sandet/bundlaget gennem gællerne og bundlag der bliver virvlet op at dens fødesøgning, omvendt sørger C.Mooriién for at holde andre fisk væk fra deres fælles spiskammer/område.

Holdes i fangeskab som andre Lethrinops typer, akvariet skal hovedsageligt bestå af sandbund dog med enkelte klipper(aldrig grus, det skader munden og gællerne), gerne et tykt lag idet denne stor fisk tager meget store mundfulde sand af gangen.

Vil formentlig p.g.a sin størrelse kunne gå sammen med de mindre Lethrinops uden de krydser. Dens rolige temeperament, gør at den kan holdes sammen med de fleste andre Malawicichlider, men de mest temperamentsfulde og urolige fisk bør dog undlades, men lader sig ellers ikke så nemt trykke af andre fisk.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannen bygger kæmpe reder, som den forsvarer. I forbindelse med parringslegen, lokker hannen med sin dans hunnen hen til sin rede. Hunnen går med ungerne i ca. 21 dage.

Antal unger
40-60

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Nordjydenn (Inaktiv)
Bruger Henrik276 (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Sandsild

Videnskablig beskrevet
Regan i 1922

Udseende
Farver
Gul under kæben, på brystet og bugen, ellers med et tyrkisgrønt/stålblåt skær over kroppen og hovedet, stor gatfinne med mange ægpletter.

Størrelse han
30

Størrelse hun
25

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
28

Min. pH
7

Max. pH
8.5

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Crisp
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Hummeræg
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Frank Nørby

  Udskrift venlig version