Aulonocara sp. "stuartgranti maleri"

Billeder

Aulonocara sp."Stuartgranti Maleri" Maleri Island

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Aulonocara slægten er kendt for sit rolige temperament og sine alsidige farvedragter. Ovenstående art er ingen undtagelse.
Man kan med A. sp. "stuartgranti maleri", med god samvitighed, holde en pæn flok, f.eks. med sammensætningen 3.5. Sørg blot for mange gode huler, af en ordentlig størrelse, gerne et par stykker pr. han, eller flere. Dermed får alle hannerne mulighed for at danne revir, og med overtallet af hunner sikrer man, at ikke én hun, bliver jaget unødvendigt meget. - Denne "efterstræben" er ikke specielt udtalt hos den pågældende slægt.

Fisken vil i naturen, kunne findes i overgangszonen i Malawisøens sydvestlige hjørne, fra Namalenje, som det nordligste punkt, til Chidunga Rocks som det sydligste. Da fisken, ligeledes i sine naturlige omgivelser, søger føde ved at bruge sit specielle sanseorgan til at "føle" sig frem til små invertebrater i sandet, vil det være en god idé, at lave akvariet med et finere sanbundlag, så fisken nemmere kan rode i dette.

Det kan slutteligt siges, at denne Aulonocara-art, som med de øvrige i slægten, har for vane at blive lidt større under akvariehold. Ligeledes skal det nævnes, at arterne i denne slægt, gerne står og nærmest "svæver" lige over substratet. Dette betyder ikke, som man kunne forledes til at tro, at fisken er syg, eller er ved at blive det, men er blot udtryk for den naturlige adfærd, som specielt fremtræder i naturen i forbindelse med fødesøgningen gennem det specielle sanseorgan.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannen, der ellers er meget lidt territorial, vil i yngleperioden, forsvare et hul blandt klipperne -udelukkende overfor hanner af samme art. Da arten er mundrugende, vil hunnen efter legen, bære æggene i ca. 3 uger, og det kan anbefales at vente til æggene er klækket, med at flytte hende, da evtuelle unger, som bliver spyttet ud, så er overlevelsesdygtige, og man kan efterfølgende forsøge at fange disse op, og sætte dem ned til den overflyttede hun. Ynglet vil have de samme anonyme aftegninger som hunnen det første stykke tid, og da udfarvningsprocessen begynder individuelt fra art til art, ja sågar fra fisk til fisk, så kan det være svært at sige, hvornår eventuelle hanner vil begynde at få farve.

Antal unger
30

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Malawi - Aulonocara

Handelsnavn
"stuartgranti maleri", Yellow peacock, Sunshine peacock, Orange Aulonocara

Videnskablig beskrevet
Endnu ikke!

Udseende
Farver
Hannen: Kropsfarven er gullig, men kan variere en smule fra lysere til mørkere, med lidt mørkere, lodrette striber. Hovedet har blå aftegninger, men også disse kan variere, da de kan udgøre en større eller mindre del af artens hovedregion. Alle finner bærer den samme gule farve som kroppen. -Dog har rygfinnen en smal rim yderst, i en lysere blå farve. Hunnen: Minder meget om de øvrige Aulonocara hunner, grå/brun, med lodrette mørkere striber.

Størrelse han
15

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Hummeræg
 • Levende føde
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Mikkel S. Nielsen Korrektur, Laura 2013

  Udskrift venlig version