Tramitichromis intermedius

Billeder

Tramitichromis intermedius ung han

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Denne sandsild er en rolig fisk som bedst trives sammen med andre rolige fisk. Mange vil sige at Tramitichromis generelt er en lidt kedelig fisk rent farvemæssigt i forhold til andre rater i søen. Imidlertid finder jeg at Tramitichromis intermedius er en meget smuk fisk som under de rette forhold viser endog mange flotte farver.

Tramitichromis intermedius finder i naturen sin føde ved at tage sand i munden og sortere evt. spiselige emner fra. Dette bør man holde sig for øje når man vælger bundlaget i sit akvarie således at der er fint sand til stede.

Ud over dette har Tramitichromis intermedius en evne som vi er mange som finder tiltalende: Den spiser snegle i akvariet.

Tramitichromis intermedius gror ikke særligt hurtigt og yngel når sexuel modenhed efter ca. 1 år.

Arten findes hele søen rundt og udviser kun ganske lille geografisk varians.

Ungfisk kan holdes i akvarier ned til 128 liter men voksne fisk kræver mindst 250 liter - og ideelt 325 eller mere. Tramitichromis intermedius kan holdes som par men både haremsgrupper og større grupper ser også ud til at fungere fint. Det er observeret at hannen i nogle tilfælde kan være hårde ved hunnerne. Hvis man påtænker at opdrætte denne art bør man ikke holde den sammen med Mbuna.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannen graver en kegleformet rede i sandet som den forsvarer mod andre fisk i yngleperioden. Fint sand er et must for denne fisk. Tramitichromis intermedius er en hunlig mundruger og hunnen har normalt ægene i munden i 21 dage før hun spytter.

Antal unger
100

Brugere der har opdrættet denne art
Superbruger malawi-maker (Inaktiv)
Bruger CK2000 (Inaktiv)
Bruger opeka
Info
Type
Cichlider, Malawi - Sandsild

Handelsnavn
-

Videnskablig beskrevet
Regan 1922 og Trewavas i 1935 under navnet Lethrinops intermedius

Udseende
Farver
Voksen han: Grundfarven er en blankmetallisk sølv med en grøn-blå tone. Finnerne er alt efter forgodtbefindende alt fra sølvfarvede mod at have især røde og i mindre grad en blålig tone. Voksne hanner har ikke de ellers karakteristiske 3 sorte prikker prikker på siden - med mindre han er skræmt - da kan man igen se de sorte prikker. Hunner er primært sølvmetalliske med 3 sorte prikker, men kan dog vise små antydninger af hannens farver men der er stadig markant forskel.

Størrelse han
14

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cichlidesticks
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version