Copadichromis trewavasae

Billeder

Trewavasae Han

Vis alle billeder

Varianter
Der er en variant med røde pletter i rygfinnen ved Msisi, og én med en rød søm på rygfinnen ved Makonde. Eller meget lidt variation.
Generel beskrivelse
C. trewavasae findes i det frie vand ud for Mara Point, Likoma, Chizumulu Island og langs Tanzanias kyst fra Msisi to Manda. I yngletiden trækker de ind til kysten, hvor de holder til i overgangszonen i ca. 10 meters dybde. De lever uden for yngletiden pelagisk i store flokke, hvor de ernærer sig af animalsk plankton.

I akvariet:
En relativt fredelig art, som egner sig godt til akvarier med andre Utaka og Aulonocara-arter. I store (over150cm lange) akvarier kan man holde mere end én han, hvilket er med til at sikre, at de er "oppe på dupperne" mht. farver. Det lader til at de, som en del andre Utaka, er lang tid om at vænne sig til akvarieforhold, hvilket gør, at det kan tage længere tid end normalt for Malawicichlider, før de går i leg. I modsætning til mange andre Utaka, har denne art ikke nogen særskildt ynglesæson.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Maternal mundruger. Hannerne bygger store halvmåneformede sandhøje op mod en klippe, hvor legen foregår. Hunnen går med æg/unger i ca. 3 uger før de slippes ud første gang. Hunnen passer på ungerne et stykke tid herefter. I akvariet ses ofte den naturlige adfærd, hvis man sørger for at indrette akvarier med en lodret eller overhængende sten med sand foran. Ungerne vokser relativt langsomt, og det tager ca. 2 år før de er fuldvoksne.

Antal unger
20-80

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger theill (Inaktiv)
Bruger kathmou (Inaktiv) 21/09-2012 21/09-2012Beskrivelse
Bruger M.M. (Inaktiv) 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Bruger Locken (Inaktiv)
Bruger bkynde (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Fritsvømmer

Videnskablig beskrevet
Konings 1999. Har tidligere været kendt som Copadichromis "virginalis mloto likoma") .

Udseende
Farver
Hannen: Overvejende sort, med metallisk, blåhvid ryg og rygfinne. Gatfinnen er sort med en søm i hvid eller gul (Makonde varianten). Hunnen: Sølvgrå med 3 sorte pletter ned langs siden. Ikke-dominerende hanner er farvede som hunner.

Størrelse han
14

Størrelse hun
10-12

Varianter
Der er en variant med røde pletter i rygfinnen ved Msisi, og én med en rød søm på rygfinnen ved Makonde. Eller meget lidt variation.

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
28

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cyclops
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Krill
 • Myggelarver (Hvide)
 • Myggelarver (Røde)
 • Myggelarver (Sorte)
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Kim Jakobsen Korrektur, Laura 2013

  Udskrift venlig version