Aulonocara saulosi

Billeder

Aulonocara saulosi

Vis alle billeder

Varianter
Blåhovedet og grønhovedet variant
Generel beskrivelse
Denne Aulonocara kan findes i søen på dybder imellem 2-30 meter. Den findes i overgangszonen mellem klipper og i sandområder.

Passende arter, den kan gå med i akvariet, kunne være Copadichromis og Letrinops-arter. Den må helst ikke gå med alt for aggressive arter, da den kan blive stresset, og ikke vil kunne antage ordentlige farver. Akvariet kunne f.eks. bestå af sandbund med enkelte sten, som hunner og evt. andre hanner kunne søge tilflugt ved.

Arten er forholdsvis rolig, men vil man have godt med farver på, kan man anskaffe sig en lille flok. På denne måde vil hannerne mere gå med farve, da de hele tiden har "konkurrenter" i nærheden.

Der findes både en grønhovedet og blåhovedet variant. Den blålige variant kommer fra den sydøstlige del af søen (f.eks. ved Fort Maguire og Makanjila).
Arten blev første gang fanget 8 km fra Masinje på østkysten.

Aulonocaratyperne har meget udviklede sansehuller i hovedet, som de bruger til at finde føde med. Man kan observere den i sit rette miljø, og se den stå og lytte lige over sandbunden, for derefter at dykke snuden ned i sandet, hvorved den finder invertebrater, som den sier fra sandet.
I akvariet er det mest brugte foder cichlidesticks og flagefoder.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannen lokker hunnen med sin "ryste-dans", og så går legen. Hunnen lægger et par æg og vender hurtigt rundt og tager dem i munden. De befrugtes herefter af hannen, og scenariet gentager sig igen og igen. Hunnen går med ungerne i ca 21 dage, før de er fuldt udruget. Legen foregår et tilfældigt sted, da hanner og hunner oftest kun mødes en enkelt gang om året.

Antal unger
35

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Kolja (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Aulonocara

Handelsnavn
Special, Aulonocara Greenface, Emerald Face og Green Metallic

Videnskablig beskrevet
Meyer, Riehl & Zetzsche, 1987

Udseende
Farver
Der findes forskellige varianter, så farver kan variere. Den kan have både et grønt og blåt hoved (emerald face). Den har en letfarvet skulder, i en flot brunlig/bronze farve.

Størrelse han
13

Størrelse hun
11

Varianter
Blåhovedet og grønhovedet variant

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. akvarie
180

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Flagefoder
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Lasse Christiansen Korrektur, Laura 2013

    Udskrift venlig version