Hypselecara temporalis

Billeder

Hypselecara temporalis voksen

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
Hypselecara temporalis lever ved Amazonfloden i bifloderne til Ucayali og Amazon i Peru, Colombia, Solimôes-Amazon floden i Brasilien, Cametá, Amapá og Oyapock i Brasilien. Her lever den i forholdvis stille vand, hvor at plantelivet er rigt.

Hypselecara temporalis har en æggeformet kropsform og en lille mund. Øjet er gult og lyseblåt. Hannen udvikler en pandepukkel.

Cichlasoma synspilus og Cichlasoma bifasciatum fra Central Amerika er nok de to arter som minder mest om Hypselecara temporalis.

Der er beretninger om at denne art allerede var at se i de tyske akvarier i 1930´erne.

Akvaret bør indrettes med fint grus eller sand. Der bør være masser af sten og trærødder som danner nogle gode huler. Hvis man vælger at have planter i akvariet, skal disse være meget robuste.

Det er en rolig fisk, som man kan holde sammen med Tetra arter eller andre større cichlider. Den er kun aggressiv mod artsfæller.

Sørg for masser af vandskift.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Rimelig enkel at få til at yngle. Æggene lægges på en plante og efter ca. 72 timer udklægges de. Begge forældre passer på yngelen. Bliver lidt agressiv under yngleperioden. I naturen går flere par sammen og lægger æggene på samme sten eller plante.

Antal unger
1000

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger bimmer
Waagø (Slettet)
Bruger Antares (Inaktiv)
Vandland (Slettet)
Info
Type
Cichlider, Syd Amerika

Handelsnavn
Smaragdcichlide

Videnskablig beskrevet
Günther, 1862

Adfærd
Rolig

Udseende
Farver
Hvis forholdene er til det, er denne art forholdvis nem at få til at yngle. Den kan få op til 1000 unger for hvert kuld. Den lægger æggene på en lodret glat flade. F.eks. sten, plante eller trærod. Æggene klækker til larver efter 3 dage ved ca. 25 graders varme. Ungerne bliver passet på af begge forældrene. Når at ynglesæsonen er forbi, går forældre hver til sit. Og viser først interesse for hinanden, når at de vil til at yngle igen.

Størrelse han
30

Størrelse hun
25

Optimale Forhold
Min. temperatur
25

Max. temperatur
30

Min. pH
5,0

Max. pH
7.5

Min. akvarie
500

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
  • Cichlidesticks
  • Levende føde
  • Myggelarver (Røde)
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Esben

    Udskrift venlig version