Amatitlania septemfasciata

Billeder

Cryptoheros septemfasciatus han

Varianter
Alt efter fangststedet, kan farveintensisteten variere
Generel beskrivelse
Amatitlania septemfasciata er en lille, mellemamerikansk cichlide, der i naturen lever i Costa Rica bl.a. i Rio Iroquois og Rio Javillai, både i små hurtigtstrømmende bække og i mere langsomtflydende floder. Den er i naturen altædende, og spiser både vandinsekter, små krebsdyr, detritus og alger.

Den kendes fra sin nære slægtning Amatitlania myrnae, ved at være mere brunlig på kroppen, hvor Amatitlania myrnae er gul på den forreste del af kroppen, og har talrige små blå pletter i gat, hale- og rygfinnen. De 7 lodrette bånd på kroppen er tydelige hos Amatitlania septemfasciata, mens de hos Amatitlania myrnae er meget utydelige, eller ikke kan ses.

Der tydelig forskel mellem kønnene: Hannen er størst, og opnår en max. længde på 12 cm, mens hunnen bliver noget mindre. Hunnen har en mørk, metalfarvet plet i rygfinnen.

Et akvarium til Amatitlania septemfasciata bør være på minimum 180 liter, da arten kan være temmelig aggressiv under yngelplejen. Det indrettes med en bund af sand og dekoreres med sten og rødder. Den holdes bedst parvis i et artsakvarium eller evt. sammen med andre mellemamerikanske cichlider -Dette kræver dog et noget større akvarie.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Amatitlania septemfasciata er en substratleger, der graver en lille grube, gerne op mod en sten eller trærod. Æggene afsættes på stenen eller roden, og når æggene klækker, efter ca. 72 timer, føres de ned til gruben. Hunnen passer på ynglen i gruben, mens hannen forsvarer det ydre revir. Efter 8 dage er ungerne fritsvømmende, og de føres rundt i akvariet på jagt efter føde af begge forældre.

Antal unger
150-200

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger TK. (Inaktiv)
Superbruger Tonny Brandt Andersen 01/10-2005 01/10-2005Beskrivelse
Superbruger duppe (Inaktiv)
Superbruger Carsten From (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Central Amerika

Videnskablig beskrevet
(Regan, 1908)

Udseende
Størrelse han
12

Størrelse hun
8

Varianter
Alt efter fangststedet, kan farveintensisteten variere

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.5

Max. pH
8.5

Min. akvarie
180

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Alger
 • Artemia
 • Cyclops
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Myggelarver (Hvide)
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen Korrektur, Laura 2012

  Udskrift venlig version