Amphilophus xiloaensis

Billeder

Generel beskrivelse
Amphilophus xiloaensis er endemisk til lake Xiloá i Nicaragua. Her finder man den mest i den sydlige del.

Amphilophus xiloaensis findes, stort set, kun ved stenformationer. Det er meget sjældent, den svømmer ud på det åbne vand. Den lever næsten kun af snegle, men ind i mellem spiser den også andre invertebrater. Ved stenformationer er der ofte dannet et god lagt alger. Bundlaget består af sand, som de godt kan lide at snuse rundt i.

Dens parringstid forløber sig fra oktober til december, men i juli kan de i sjældne tilfælde finde på at parre sig. Indenfor disse perioder har de ret let ved at sætte parringen igang i forhold til andre slags cichlider af dens art.

Den er temmeligt aggressiv, men kan sagtens holdes som en trio. Man bør have en del sand i akvariet og enkelte flade sten til parringen. Man skal være klar over, at den renser stenene meget grundig inden parringen, en del mere grundigt end de fleste andre cichlider med samme parringsritual. Derfor er det vigtigt at cichliden ikke kan skære sig på stenene.

Folk som har forsket Amphilophus xiloaensis på nært hold mener, at den har en noget anden form end andre af dens art. Xiloaensis har nogle kindtænder som er anderledes end de andres. Generelt set er A. xiloaensis's kropsform specialiseret til at fange snegle.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Parret renser en flade på en sten, hvorefter hunnen lægger nogle æg, som hannen så befrugter. De næste to dage holder hunnen sig nær æggene, mens hannen svømmer rundt i nærheden og passer på territoriet. Efter de to dage er ynglen fritsvømmende, men bliver stadig beskyttet af forældrene. Undersøgelser har vist, at parringen oftest sker på ca. 10 meters dybde.

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Skralde (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Central Amerika

Handelsnavn
-

Videnskablig beskrevet
Stauffer og McKaye i 2002

Udseende
Farver
Den har en lysegrå farve og utydelige sorte pletter. Den har også et brunt skær.

Størrelse han
16

Størrelse hun
16

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
6.5

Max. pH
7.5

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged Korrektur, Laura 2012

  Udskrift venlig version