Aethiomastacembelus shiranus

Billeder

Aethiomastacembelus shiranus VF

Vis alle billeder

Varianter
Findes i en anden variant A.Sp. "Rosette" - som fremstår i en mørkere brun farve
Generel beskrivelse
Aethiomastacembelus shiranus er absolut et herligt bekendtskab. De er sjove at observere i akvariet, som jeg vil mene, skal være minimum 325 liter. Denne minimums-størrelse er angivet ud fra den betragtning, at de svømmer meget rundt i akvariet, når først de har lagt "genertheden" fra sig.
Shiranus-ålen er ret sky de første 14 dages tid i akvariet. Her er det ikke usædvanligt, at de ikke spiser overhovedet. Når først de er ovre de første 14 dage, så er de meget fremme i akvariet.

Vedr. fodring - så tager de kun røde myggelarver - jeg har ikke hørt fra andre om, at de vil spise andet.

De er skægge i akvariet, og meget nysgerrige efter, hvad der sker. Ved vandskift, når jeg roder i akvariet kommer de, og svømmer op og ned af armen på mig. De kan finde på at sno sig ud og ind imellem fingrene, når man har hånden i akvariet. Jeg kan håndfodre begge mine ål, så det er kun de første 14 dage de er sky.
Det er vigtigt at der er gemmesteder til ålene. De ynder at ligge trygt og godt med kun hovedet fremme, så de fra deres trygge skjul, kan følge med i, hvad der sker omkring dem.
Man vil ofte se ålen gravet helt ned, så kun hovedet er fri.

Det er yderst vigtigt at akvariet er lukket helt og aldeles, da ålen VIL stikke af pga. dens nysgerrighed. Alt bliver undersøgt, og hvert et lille hul bliver afprøvet. Jeg har haft en, der smuttede om i mit filter bag baggrunden, blot fordi jeg glemte at lukke af efter et vandskift. Så husk at lukke akvariet HELT TÆT.

Disse ål er et bekendtskab værd - I vil ikke fortryde dem et sekund !
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Ålene kan ikke umiddelbart kønsbestemmes og yngeladfærd er,s å vidt jeg ved, ikke observeret. I handlen har jeg kun set VF'ere.

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Snahsen (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Malawi - Andet

Handelsnavn
Malawi-ål / Shiranus-ål

Videnskablig beskrevet
Günther - 1896

Udseende
Farver
Shiranus-varianten er lys brun i farven, med et mønster af en endnu lysere brun bundfarve. "Rosette"-varianten er mørkere brun i farven.

Størrelse han
30

Størrelse hun
30

Varianter
Findes i en anden variant A.Sp. "Rosette" - som fremstår i en mørkere brun farve

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.6

Max. pH
8.5

Min. akvarie
325

Foder
Foder:
  • Myggelarver (Røde)
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Claus Korrektur, Laura 2013

    Udskrift venlig version