Petrochromis sp. "moshi yellow"

Billeder

Generel beskrivelse
Petrochromis er en af de mest succesfulde og talrigste slægter på Tanganyika søens klippekyst. Alle Petrochromis arter er højt specialiserede algegræssere, med mund og læber fyldt med små tænder i flere rækker, som fuldstændigt er tilpasset denne form for fødesøgning.

Petrochromis sp. "moshi yellow" lever på den øverste del af klippekysten. Den er nært beslægtet med P. ephippium, men de har hver deres geografiske udbredelsesområde og varierer en del i farve. P. sp. "moshi yellow" forekommer mellem Msalaba og Luagala Point, og mellem Kigoma og Cape Kabogo. Voksne hanner er farvet i mere eller mindre klar gult. Ad Konings inde på, at der muligvis er tale om samme fisk. At sp. moshi yellow faktisk er identisk med ephippium.

Et akvarie til P. sp. "moshi yellow" skal ikke være for lille - helst ikke under 500 liter - da den dels kan lide at svømme meget, og dels da det er en god ide at holde den i en rimelig stor flok for at undgå aggressioner. Tidligere blev det anbefalet at holde Petrochromis i haremsgrupper med kun enkelt han i et akvarie med masser af gemmesteder. I dag har det vist sig at de bedre holdes i store flokke i et ret åbent akvarie, da hannerne på denne måde ikke er i stand til at opretholde territorier.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Som alle Petrochromis er P. sp. "moshi yellow" en hunlig mundruger, hvor hunnen alene står for mundrugningen, der normalt varer ca 4 uger.

Antal unger
10-25

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger 49hansen (Inaktiv)
Bruger Magnus m (Inaktiv)
Bruger Arthur (Inaktiv)
Bruger kordon
Bruger Thim (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Algeæder

Videnskablig beskrevet
Ikke videnskabeligt beskrevet

Udseende
Størrelse han
20

Størrelse hun
20

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version