Cichla orinocensis

Billeder

Cichla orinocensis

Generel beskrivelse
Denne fisk bliver kæmpe stor, og kan IKKE anbefales at holde i akvarie, medmindre man har nogle tusinde liter at holde den i. Den bliver stor og voldsom. Det er desuden umuligt at holde den med mindre fisk, da den ganske enkelt vil æde ALT i dens nærhed.

De fanges ofte på lavt vand i Venezuela/Columbia, hvor de lever i Rio Orinoco. De jager her mindre fisk.

De kan desuden være vanskelige at få til at æde, da de ofte nægter at tage andet end levende føde af en rimelig størrelse (andre fisk) og selvom man får disse til at æde frostfoder, så kræver det uhyggeligt store mængdert at holde disse fisk i god stand.

Hvis man har et akvarie på nogle tusinde liter, og erfaringen til at holde disse fisk, bør det indrettes med rødder, sten etc. De er meget hårde ved planter såvel som ved hinanden.

Denne art er meget svær at holde, specielt fordi det er så vanskeligt at give den rimelige vilkår, dels på grund af dens størrelse og fødevaner.

Det største målte eksemplar blev målt til 61.7cm. Denne fisk ses som et flot trofæ indenfor lystfiskeri, og den er blevet smidt ud i søer rundt omrking i verden til dette formål af uansvarlige lystfiskere.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Denne art lægger æg. Men det er umuligt at skelne hanner fra hunner.

Info
Type
Cichlider, Syd Amerika

Handelsnavn
påfugle cichlide

Udseende
Farver
Gylden

Størrelse han
60

Størrelse hun
60

Optimale Forhold
Min. temperatur
22

Max. temperatur
25

Min. pH
6.5

Max. pH
7.2

Min. akvarie
+1000

Foder
Foder:
 • Levende føde
 • Muslinger
 • Myggelarver (Hvide)
 • Myggelarver (Røde)
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Mona Beck

  Udskrift venlig version