Simochromis diagramma

Billeder

Simochromis diagramma - Toby's Place

Vis alle billeder

Varianter
Findes i hele søen - der findes generelt ikke de store forskelle mellem populationerne, men de sydlige populationer i Zambia skiller sig ud ved at have en del mere farve
Generel beskrivelse
Arterne i Simochromis slægten er det lave sedimentrige vands svar på klippekystens Tropheus og ligesom Tropheus ernærer Simochromis sig af alger. Sten og klipper på det lave vand er ofte dækket af sediment og alger findes kun der, hvor strømmen er stærk nok til at vaske sedimentet bort.

S. diagramma er den største art i Simochromis slægten og findes ned til en dybde på 5 meter. Arten samler sig undertiden i store stimer der søger føde sammen, men ellers er den meget territorial. Hannerne forsvarer heftigt deres territorier og redepladser, specielt mod andre hanner.

Et akvarie til S. diagramma skal være stort og skal helst ikke være under 2 meter - arten bliver stor og hannerne kan være meget aggressive over for både andre hanner, og hunner der ikke er parat til leg. Akvariet opbygges med masser af sten, der dels kan danne redepladser og territorier for hannerne og dels som beskyttelse for hunnerne og undertrykte hanner. De vandet i den lave brændningszone ofte er turbulent, anbefales en god cirkulation der kan sætte masser af bevægelse i vandet.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Simochromis diagramma er en hunlig mundruger - hannen udvælger en redeplads hvor legen forgår, der består af en lille hule mellem nogle sten der heftigt forsvares mod alle andre fisk.

Antal unger
40

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger kordon
Bruger Magnus m (Inaktiv) 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Bruger Arthur (Inaktiv)
Bruger Watergate (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Algeæder

Videnskablig beskrevet
(Günther, 1893)

Udseende
Størrelse han
22

Størrelse hun
18

Varianter
Findes i hele søen - der findes generelt ikke de store forskelle mellem populationerne, men de sydlige populationer i Zambia skiller sig ud ved at have en del mere farve

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
720

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version