Haplochromis sp. "ruby green"

Billeder

Generel beskrivelse
"Ruby green" er en flot og tidligere meget populær cichlide.
Haplochromis sp. "ruby green" findes ved Lake Kyoga og Lake Nawampasa. Her lever de ved stenblokke hvor de hovedsagligt lever af alger. De steder den befinder sig, plejer der også at være en del planter. Derfor er en plantebaseret kost særdeles vigtig.

Hannerne kan være lidt hårde overfor hunnerne. Derfor er det anbefalet med 3-4 hunner til hver han, i de mindre akvarier. Men hvis man har et akvarium over 300 l., kan det faktisk være en fordel med flere hanner sammen - da de dermed spreder agressionen hannerne imellem, og ikke lader det gå ud over hunnerne.

Hannerne er dog ikke særligt aggressive overfor andre arter, og kan fint sammensættes med andre cichlider med lignende temperament. Dog skal der gøres opmærksom på, at fisken kan finde på at krydse med andre arter, og bør derfor kun sammensættes med fisk som ikke har samme aftegninger/farver.


Er idag sjældent set i handlen, og anses af IUCN som kritisk truet.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten er en mundruger. Hannen graver et mindre hul i sandet, hvortil han tiltrækker hunnen for at gyde. Hunnen går med æg og larver i ca. 20 dage, og denne periode tager hun ikke føde til sig. Når ungerne er blevet spyttet ud, kan de opfodres med afskallede artemiaæg, knust flagefoder, artemia og cyclops.

Antal unger
35-40

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Brian Niels (Inaktiv) 04/06-2012 04/06-2012Beskrivelse
Bruger Lusen (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Øvrige Afrika - Lake Kyoga

Handelsnavn
Ruby Green

Adfærd
Arten er aggressiv, og kan med alderen efterhånden håndhæve meget af akvariets plads. Hannens aggressivitet er dog for det meste kun indenfor egen art. Andre arter er sjældent generet, i hvert fald hvis akvariet er stort nok. Må anses som en af de blidere cichlider fra Victoriasø-området.

Udseende
Farver
Hannerne er røde over ryggen, med en grønlig bug. Hunnerne er grå/grønne.

Størrelse han
12

Størrelse hun
10

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
28

Min. pH
7.5

Max. pH
8.4

Dekoration
Vigtigt med sandbund. En til flere stensætninger.

Min. akvarie
250 Liter

Holdes bedst som
Flok. I akvarier 200-250 l, bør der kun holdes én han med flere hunner. Men i akvarier 250 l.+, kan med fordel holdes 4+ hanner i akvariet. Flere hanner giver udtryk i flottere og mere konstante farver hos alfa-hannen, samt at aggressionerne ikke går så hårdt ud over hunnerne

Foder
Foder:
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Myggelarver
 • Mysis
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged / Opdateret af Kim Pedersen

  Udskrift venlig version