Altolamprologus calvus

Billeder

Kapampa - Congo

Vis alle billeder

Varianter
Der findes tre hovedformer: Den sorte, der stammer fra kysten mellem Tembwe og Kachese. Den gule fra Nkamba Bay og den hvide fra Chaitika og Kapemba
Generel beskrivelse
Altolamprologus calvus er en rovcichlide fra Tanganyika søen, der lever ved klippekysten, hvor den hovedsageligt ernærer sig af rejer og andre cichliders yngel. Den har en ekstremt sammenpresset krop, der gør de muligt at komme ind i selv meget smalle sprækker i klipperne på jagt efter bytte. Når et bytte er lokaliseret, indtager den en typisk jagtpositur med hovedet skråt nedad, parat til at slå til.

A. calvus kan minde en del om dens nære slægtning A. compressiceps, men sidstnævnte har en højere krop og en kortere snude end A. calvus. Hos voksne individer er der ingen ydre kønsforskel udover størrelsesforskel.

Den holdes bedst parvis sammen med andre robuste cichlider i minimum et 250 l akvarium. Den generer ikke andre fisk, men man skal ikke regne med, at ret meget af deres yngel vokser op.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
A. calvus er kun territoriel under yngletiden. Uden for denne, svømmer de rundt alene på jagt efter bytte. Når yngletiden nærmer sig, udvælger hunnen et hul i klipperne, der akkurat er stort nok til hende men for lille til hannen. Når hunnen er parat til leg, lokker hun en han ned til hulen. Han befrugter de lagte æg uden for hulen. Efter æglægningen blokerer hunnen indgangen med sin krop, og hannen patruljerer i nærheden i et par dage. Han er dog som ofte forsvundet, når ynglen er fritsvømmende efter 10 dage.

Antal unger
200

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger micfynbo (Inaktiv)
Bruger Olmo (Inaktiv)
Bruger Lønberg (Inaktiv)
Bruger Philip & Camilla (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
(Poll, 1978)

Udseende
Størrelse han
16

Størrelse hun
9

Varianter
Der findes tre hovedformer: Den sorte, der stammer fra kysten mellem Tembwe og Kachese. Den gule fra Nkamba Bay og den hvide fra Chaitika og Kapemba

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Krill
 • Levende føde
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen Korrektur, Lklinkm 2012

  Udskrift venlig version