Haplochromis sp. "kenya gold"

Billeder

Han

Generel beskrivelse
Den har tidligere været kendt som Astatotilapia sp. "Kenya gold". Det er først inden for de sidste 10 år den er begyndt at blive eksporteret.

De er rimelig populære blandt akvarister og det skyldes formentligt at de kan gå i helt ned til 250 L akvarier. De kan også sagtens gå sammen med Mbunaer fra Malawisøen.

De er meget afhængige af sten og lever kun hvor der er store klippestykker. Dette er man nødt til at efterligne i akvariet. Der skal være masser af sten og enkelte planter er også i orden. Man må endelig ikke holde dem parvis. Til en han skal der helst være 3-4 hunner. Der er mange af cichliderne fra Victoriasøen som ikke kan tolerere at gå mere en én han af hver slags i et akvarium. Det gælder ikke for denne her. Hvis man har et 250L kan man eksempelvis godt holde 3 hanner med 12 hunner.

De er meget populære fordi de kan gå i rimelige små akvarier, men det er også en god begynder cichlide, fordi de er meget hårdføre. Hvis vandkvaliteten eksempelvis ikke er helt optimalt skal der alligevel meget til at slå dem ud.

I naturen lever de på lavt vand hvor hannerne holder deres territorier mellem sten. Hannen er rimelig aggressiv. De lever mest af larver fra insekter. Det er en meget flot og nem cichlide.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten er en mundruger. Hannen graver et mindre hul i sandet, hvortil han tiltrækker hunnen for at gyde. Hunnen går med æg og larver i ca. 20 dage, og denne periode tager hun ikke føde til sig. Når ungerne er blevet spyttet ud, kan de opfodres med afskallede artemiaæg, knust flagefoder, artemia og cyclops.

Antal unger
15-30

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger nellemann (Inaktiv) 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Info
Type
Cichlider, Victoria

Adfærd
Arten er aggressiv overfor artsfæller, specielt jo ældre den bliver.

Udseende
Farver
Cichliden har fået sit navn efter dens udseende. Den ligner en lille guldklump og befinder sig tæt på Kenya. Den er gul med en sort lodret stribe på hovedet. Hunnerne er grå med en sort vandret stribe på hele deres krop.

Størrelse han
11-13

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.3

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Myggelarver
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged/ Opdateret af Kim Pedersen

  Udskrift venlig version