Haplochromis sp. "flameback"

Billeder

Generel beskrivelse
Normalt kaldes de bare "Flamebacks". Som navnet hentyder, har de en orangelignende ryg. De er meget flotte. De er også nogenlunde populære på markedet.

Man bør ikke holde en han med mindre end 3 hunner og helst 4.

I naturen lever de kun hvor der er masser af sten. Dette er nødvendigt at efterligne i et akvarium. De har været meget brugt sammen med diverse Mbunaer i fortiden. Dette er selvfølgelig ikke optimalt, men det kan godt fungere. I akvariet er det også en god idé med en hel del planter.

Hannen er temmelig aggressiv og en smule territorial. Men husker man masser af sten går det godt. De er meget kraftige i deres farver og virkelig flotte i et hvilket som helst akvarium.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Arten er en mundruger. Hannen graver et mindre hul i sandet, hvortil han tiltrækker hunnen for at gyde. Hunnen går med æg og larver i ca. 20 dage, og denne periode tager hun ikke føde til sig. Når ungerne er blevet spyttet ud, kan de opfodres med afskallede artemiaæg, knust flagefoder, artemia og cyclops.

Antal unger
20-50

Info
Type
Cichlider, Victoria - Uddøde arter

Udseende
Farver
Hannerne har en blå/grå grundfarve. Den øverste halvdelen af cichliden og halefinnen er orange. Derfor navnet Flameback. Hunnerne er lidt mere neutrale i farverne.

Størrelse han
12-13

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.4

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Alger
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Levende føde
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version