Haplochromis sp. "blue fire fin"


Generel beskrivelse
Haplochromis sp. "blue fire fin" er desværre næsten uddød. Der er nogle der påstår at der findes flere af dem i akvarier end i selve søen. Desværre har man de sidst år måtte se bestanden af arter i Victoriasøen gå fra ca. 500 til ca. 100 arter.

Denne ellers utrolig flotte cichlide er desværre blevet hårdt ramt. Hannen er ekstremt aggressiv og tager endnu mere til under parring. For at hunnerne skal kun klare hans aggressivitet, bør man have minimum 3 hunner og de skal have masser af gemmesteder.

Desværre er de som sagt sjældne, men hvis man får fat på dem, ved man at man har en flot og speciel cichlide.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hunnen er mundruger og går med æg i 18-20 dage. De er ikke svære at få til at yngle i akvariet. Det kræver såmen bare man har omkring 3 hunner til en han, så de ikke bliver hakket for meget ned af hannen. Vandkvaliteten har ikke det store at sige vedrørende deres parring.

Antal unger
30-50

Info
Type
Cichlider, Victoria - Uddøde arter

Handelsnavn
-

Udseende
Farver
Udseendsmæssigt er det lidt svært at beskrive hannen. De har nærmest en grå/hvidlig grundfarve. Derudover har de ellers røde, orange og sorte farver. De er virkelig flotte og ligner lidt den mere kendte Kribensis. Dog skal man ikke tage fejl af at der er en verden til forskel adfærdsmæssigt.

Størrelse han
15-16

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.6

Max. pH
8.4

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version