Haplochromis sp. "all red"


Varianter
Lake Edward og Lake Nawampasa
Generel beskrivelse
Haplochromis sp. "all red" er en ekstremt flot cichlide og er også rimelig populær blandt akvarister. Man finder dem oftest ved Lake Edward og Lake Nawampasa nær Uganda.

De er ikke helt lette i akvarier da de er meget aktive og livlige. De svømmer meget frem og tilbage og er en smule aggressive. Derfor er det anbefalet med minimum 3 hunner til hver han. Man skal ikke have mere end én han i sit akvarium. Jeg vil mene de skal have et 300-400L akvarie. Man skal passe på med hvem man sætter ned til dem, da de kan være meget hårde overfor andre cichlider.

I naturen lever de mest mellem planter og det derfor en fordel med planter i akvariet, men derudover også nogle sten. Hannerne er kendt for konstant at blære sig med sine utrolig flotte farver og sine livlige bevægelser.

De er meget populære og det er bestemt ikke uden grund. Hvis man køber dem som ungfisk skal man dog være klar over at de gror meget langsomt. Man skal være klar over at de stiller visse krav, men at man så til gengæld for sig nogle "blærerøve". Dem der bliver eksporteret af dem kommer hovedsagligt fra Lake Nawampasa.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hunnen er mundruger og går med æggene i 18 dage. Man skal passe meget på dem, da de har et dårligt rygte med let at parre sig på tværs med cichlider. Så hvis man vil undgå krydsninger bør man ikke sætte dem sammen med cichlider der minder bare lidt om dem selv.

Antal unger
50-70

Info
Type
Cichlider, Victoria - Uddøde arter

Handelsnavn
Kyoga Flameback

Udseende
Farver
Den har nogle helt utrolige farver. Det er det der gør den så populær som den nu engang er. Jeg vil blive gammel hvis jeg skulle nævne alle de farver der er på den, men hovedsaglig er den rød. Dens grundfarve er grå. Hovedet får gerne et blåt skær. Finnerne har en lille smute orange på sig. Derudover har den nogle sorte spots på siden. Hunnerne er ikke helt fascinerende med deres grå dragt.

Størrelse han
15-16

Varianter
Lake Edward og Lake Nawampasa

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
8.3

Min. akvarie
325

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Røde)
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version