Astatotilapia latifasciata

Billeder

latifasciatus_Han

Vis alle billeder

Generel beskrivelse
De lever mest ved Lake Kyoga. De er også før blevet kaldt Haplochromis sp. "zebra obliquidens", Haplochromis sp. "latifasciatus" og Astatotilapia latifasciata Lake Kyoga "zebra". Det er en cichlide der er let genkendelig med sine farver, den skiller sig en hel del ud fra de fleste andre.

I naturen lever de hovedsagligt af små insekter. Hannen er meget aggressiv og holder til ved stenformationer. Hvis to hanner støder sammen kommer det til meget hårde kampe. Derfor er det dumt med flere hanner i små akvarier. Hunnerne er en lille smulle mindre end hannerne.

Der er nogle der mener, at man alligevel bør have minimum 2 hanner i akvariet hvis man vil have yngel. Da jeg havde denne cichlide, havde jeg kun en enkelt han, og han var mere end villig til at parre sig med hunnerne. Så det vil jeg mene er en skrønne. Dog er det vigtigt at der ikke er alt for mange cichlider i akvariet generelt, da det vil aflede opmærksomheden til parringen.

De kan holdes helt ned til 250L, men man skal sørge for masser af sten og gemmesteder. Hunnerne har brug for dette hvis de skal være i selskab med den meget aggressive han. Man kan godt holde dem med nogle Malawi- og Tanganyika cichlider.

Det kan være svært at holde hunnerne optimalt i fangeskab på grund af den meget livlige han, men som sagt, godt med sten og så skulle det værste være overstået.

Den er næsten uddød i naturen.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hunnerne er mundruger og er meget lette at få til at yngle og de gør det meget ofte. Man skal dog være forberedt på at hunnerne ikke vil yngle hvis ikke de er 3-4 hunner sammen med en han. Ellers er hannen for hård ved dem.

Antal unger
20-60

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Øvrige Afrika

Handelsnavn
Zebra Obliquidens

Videnskablig beskrevet
Regan i 1929

Udseende
Farver
Hannens grundfarve er gul og han har sorte brede lodrette striber. Derudover har han blå/røde finner. Han er utrolig flot.

Størrelse han
10-11

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
26

Min. pH
7.6

Max. pH
8.2

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Daphnier
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Røde)
 • Rejemix
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version