Astatotilapia aeneocolor


Generel beskrivelse
Det er en cichlide med mange udseende. Når hannen er i parringshumør er han utrolig flot, men hvis ikke kan han se lidt mat ud. Men generelt er de meget flotte.

Man ser dem oftest ved Lake George, Kazinga Channel, Lake Edward og Lake Albert.

De er en smule stillestående i vandet hvilket gør dem lidt specielle. Dette betyder dog ikke at det er en fredelig cichlide. Hannen kan være ekstremt aggressiv under parring. Han er også hård overfor hunnerne og det er derfor klogt med 3 hunner pr. han. De kan holdes ned til 250-180L men så bør de ikke holdes i store grupper, og det bliver lidt et problem for hunnerne.

De kræver masser af sten og sand. Hannen opholder sig for det meste under stenene hvor han har sit territorium. Hunnerne har også brug for stenene til at gemme sig bag. Der er mange der med held har holdt dem sammen med cichlider både fra Malawisøen og Tanganyikasøen.

I naturen lever de på lavvand hvor der ofte er lidt mudderet. Dette behøves dog ikke at efterlignes i akvariet.

De er meget lette at holde på trods af hannens temperament. Hvis bare man sørger for masser af sten, skulle de ikke give de store vanskelligheder.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Man skal ikke forvente at få yngel med aeneocolor hvis ikke man har tre hunner til hver han. Hannen er meget aggressiv overfor hunnerne og de vil ikke kunne håndtere at skulle yngle uden nogle andre hunner til at aflaste dem lige. Hunnerne er mundruger. Hvis de i akvariet har det optimalt skulle de parre sig nærmest konstant. Hunnen går med æggene i 15-20 dage. Man skal være klar over, at hvis hunnen får unger i akvariet, bliver hun meget aggressiv over for de andre i akvariet, og hun er altså en stærk dame. Selve parringen sker mellem nogle sten i hannens territorium.

Antal unger
25-40

Brugere der har opdrættet denne art
Bruger nordin (Inaktiv) 01/01-1900 01/01-1900Beskrivelse
Info
Type
Cichlider, Øvrige Afrika

Handelsnavn
Yellow Belly Albert

Videnskablig beskrevet
Boulenger i 1973

Udseende
Farver
Hunnen er grå og ikke er så seværdige i farverne. Hannen er kaarakteristisk for sin gule bælte på underkroppen. Den har farver fra grøn, gul, grå og rød. Det er altså en meget farvestrålende cichlide. Ved hovedet har den to sorte lodrette striber.

Størrelse han
11-12

Optimale Forhold
Min. temperatur
23

Max. temperatur
27

Min. pH
7.6

Max. pH
8.4

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Cichlidesticks
 • Flagefoder
 • Rejemix
 • Spirulinaflager
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Claus "Petter" Ladefoged

  Udskrift venlig version