Gnathochromis pfefferi

Billeder

Gnathochromis pfefferi Isanga

Varianter
Findes i det meste af søen - varianter kendes ikke
Generel beskrivelse
Gnathochromis pfefferi har ikke meget tilfælles med G. permaxillaris og spørgsmålet er, om den inden længe ikke bliver flyttet til sin egen nye slægt, da den heller ikke rigtig passer ind i nogen andre kendte slægter.

Den lever i overgangszonen mellem klippekysten og sandbunden, og ernærer sig næsten udelukkende af rejer og små cichlider.

I akvariet er G. pfefferi ganske fredelig mod andre arter, men kan godt være noget aggressiv med artsfæller, specielt hunner der ikke er legemodne. Der anbefales kun at holde en enkelt han sammen med en lille gruppe hunner. Akvariet skal som minimum være 150 cm langt og fyldt med skjulesteder i form af stenopbygninger, så undertrykte hunner kan få lidt fred. Den kan fint holdes sammen med andre cichlider, bare disse ikke er for små, da de ellers bliver ædt.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
G. pfefferi er en maternal mundruger, hvor kun hunnen står for mundrugningen af æg og unger. I områder med mange G. pfefferi hanner opretholder hannerne territorier, i modsætning til de områder hvor der kun er få hanner samlet - der er hannerne ikke-terrioriale og parringen finder sted på et tilfældigt sted. Hanner og hunner ligner hinanden og den eneste ydre kønsforskel er de små røde ægpletter der findes på hannens gatfinne.

Antal unger
50

Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Andet

Videnskablig beskrevet
(Boulenger, 1898)

Udseende
Størrelse han
14

Størrelse hun
12

Varianter
Findes i det meste af søen - varianter kendes ikke

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
530

Holdes bedst som
Trio (1 Han - 2 Hunner)

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Krill
 • Muslinger
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version