Chalinochromis brichardi

Billeder

Chalinochromis brichardi

Varianter
Findes i den nordlige del af søen mellem Kalamie i Congo og Halembe i Tanzania og i den sydlige del mellem Kachese og Kalambo - der er kun små forskelle populationerne imellem
Generel beskrivelse
Chalinochromis brichardi lever på den øverste del af klippekysten, hvor den ernærer sig af svampe og invertebrater. Chalinochromis slægten er nært beslægtet med Julidochromis slægten, men forskellene ligger i at Chalinochromis har små "vorter" på læberne og at Julidochromis arterne gemmer yngel og unger i huler, mens ungerne hos Chalinochromis følger forældrene rundt i vandet i en sky.

C. brichardi kendes fra de andre Chalinchromis arter, ved som voksne at have en gulliggrå kropsfarve uden bånd eller andre former for markeringer - sorte makeringer findes kun på hovedet.

I akvariet kan C. brichardi godt være ganske aggressiv i mod artsfæller og det anbefales kun at holde den parvis. Start med en lille gruppe ungfisk og lad dem selv danne par - resterende fisk fjernes derefter. Holdes C. brichardi i et artsakvarie rækker et 128 liters akvarium, men vil man holde den sammen med andre arter skal der et noget større akvarie til - det indrettes med masser af sten i form af stenopbygninger, der danner huler og giver tilflugtsmuligheder for undertrykte fisk.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
C. brichardi er en huleleger, der ikke danner faste par - efter endt yngelpleje spilttes forældrene. Når et par finder sammen udvælges en mørk hule i klipperne hvor æggene lægges. Hunnen passer æggene og ungerne inde i hulen til de omkring 1 cm lange, mens hannen forsvarer de ydre revir - efterfølgende følger ungerne forældreparret indtil de når en længde af ca. 2 cm, hvor ungerne efterlades og forældeparret svømmer hvert til sit.

Antal unger
100

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Huleleger

Videnskablig beskrevet
Poll, 1974

Udseende
Størrelse han
14

Størrelse hun
12

Varianter
Findes i den nordlige del af søen mellem Kalamie i Congo og Halembe i Tanzania og i den sydlige del mellem Kachese og Kalambo - der er kun små forskelle populationerne imellem

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
128

Holdes bedst som
Par

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version