Callochromis stappersii

Billeder

Callochromis stappersii - han

Varianter
Der vides ikke meget om eventuelle varianter, men der går en under navnet "raspberry head" der har væsentligt mere rødt på hovedet og kroppen
Generel beskrivelse
Callochromis stappersii er nært beslægtet med C. pleurospilus og der er da også nogle der mener, at førstnævnte bare er en lokal variant og ikke en selvstændig art. Forskellen mellem de to er at C. stappersii har et væsentligt længere hoved, der ikke er så stejlt som hos C. pleurospilus.

C. stappersii findes på ganske lavt vand, ofte kun et par meter, hvor den sier sandbunden for føde, typisk små krebsdyr og insektlarver.

Alle Callochromis arter er rimeligt aggressive - specielt hannerne kan være nogle børster, hvilket skyldes deres forholdsvis store territorier omkring reden. Callochromis kan klare sig i selskab med de fleste fisk, men spørgsmålet er om de andre fisk kan klare dem. Selv Tropheus kan få stryg af dem! Det er tilrådeligt at holde en harems-gruppe med kun en enkelt han, ellers bliver de alt for dominerende i akvariet og stresser de andre fisk en sådan gruppe skal have et 250 l akvarium som minimum.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne bygger sandreder med en diameter på ca. 15 cm. Sandrederne er placeret mellem 1,5 og 2 m fra hinanden og de forsvares heftigt, specielt mod artsfæller. Legen foregår ved at hannen lokker en legemoden hun ind i reden og ved at trække sin meget specielle gatfinne henover reden. Hos alle Callochromis arter har hannen et orange farvet bånd på gatfinnen, der kan foldes så det ligner et æg i tre dimensioner - det ser helt fantastisk ud og er meget svært at skelne fra et rigtigt æg! Hunnen lægger nogen æg og snapper efter det kunstige æg hun aldrig kan fange, og æggene bliver i samme øjeblik befrugtet. Dette gentager sig indtil hunnen er tømt for æg. Mundrugende hunner putter sig mellem vandplanter de godt tre uger mundrugningen varer og slipper derefter ungerne fri der er ikke iagttaget yderligere yngelpleje.

Antal unger
50

Brugere der har opdrættet denne art
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Sandcichlider

Videnskablig beskrevet
(Boulenger, 1914)

Udseende
Størrelse han
10

Størrelse hun
9

Varianter
Der vides ikke meget om eventuelle varianter, men der går en under navnet "raspberry head" der har væsentligt mere rødt på hovedet og kroppen

Optimale Forhold
Min. temperatur
24

Max. temperatur
27

Min. pH
7.5

Max. pH
9.3

Min. akvarie
250

Holdes bedst som
Flok

Foder
Foder:
 • Artemia
 • Cyclops
 • Flagefoder
 • Myggelarver (Sorte)
 • Kilder og forfatter
  Forfatter
  Thomas Andersen

  Udskrift venlig version