Ctenochromis horei

Billeder

Generel beskrivelse
Den er opkaldt til ære for Mr. Coode Hore som indsamlede denne nye type. Den blev videregivet til Günther som videnskabeligt beskrev den i 1893.
Hannerne har tydelige røde prikker henad siden mens hunnen kun har svage prikker (eller helt mangler dem). De har begge 9-10 lodrette striber henad siden på den langstrakte krop. Hannen har orange/røde prikker på gatfinnen.
Den lever overalt i søen hvor biotopen passer til den. Biotopen består oftest af mange sten og en lettere mudret bund. Hvor den lever giver en lille smule turbulens i vandet ofte mudret vand. I dette område er hannerne ofte alene og hunner og ungfisk går i små grupper. Den ses fra dybder på en meter og nedefter.

Ctenochromis er en rovfisk. Hannen bliver op til 22 cm mens hunnerne når en max størrelse af 18 cm.
Er blandt andet omtalt som: Chromis horei, Tilapia horei, Haplochromis horei, Hore's haplo.
Akvariets opbygning bør bestå af masser af sten og masser af svømmeplads og fint sand. Vil du gerne have lidt planter i akvariet er dette ikke et problem da horei´en ikke rører disse.
Horei yngler på sandbunden og hunnen producerer op til ca 40 æg som hun udruger i munden i ca 3 uger. Herefter er blommesækken væk og de får lov at komme ud i den store verden. De første par dage er hunnen dog stadig lige ved dem og opstår der farer tager hun dem ind i munden igen.
I akvariet kan der fodres med fx flagefoder.
Yngleadfærd
Brugere der har opdrættet denne art
Bruger Arthur (Inaktiv)
Bruger Breuning (Inaktiv)
Info
Type
Cichlider, Tanganyika - Andet

Udseende
Optimale Forhold
Foder
Foder:
Kilder og forfatter
Forfatter
Lasse Christiansen

Udskrift venlig version