Cyprinus carpio carpio

Billeder

Karpe. (c) Johnny Jensen - Akvariefoto.dk

Vis alle billeder

Varianter
Der findes mange forskellige varianter: Spejlkarper, Skælkarper og Koikarpen, som er fremavlet i mange forskellige farver og mønstre.
Generel beskrivelse
Hvis man vil vide mere om Koikarper, er der mange gode sider man kan læse om Koi på. F.eks. www.hyggedam.dk, www.tossehuset.dk og www.ninaweb.dk/havedam osv. eller søg evt. på Google. Du er også velkommen til at kontakte forfatteren af artsbeskrivelsen.
Yngleadfærd
Yngleadfærd
Hannerne jagter den rogn fyldte hun.

Yngelpleje
Koikarper: Ynglen er orange, og det kan blive nødvendigt at "sortere" ynglen, mht. til farve og forkerte former. Husk, Koi er ikke en gode forældre.

Drægtighed
Koikarper: Hunnen bliver tyk og når vand temperaturen når ca. 20-22 grader begynder de at gyde. Æggene klækker efter ca. 48 timer.

Førstegangs opdræt i DK
Er opdrættet

Info
Type
Ferskvand, Karpe

Handelsnavn
Karpe, Læderkarpe, Skælkarpe, Spejlkarpe, Koikarpe

Verdensdel
Kosmopolit

Videnskablig beskrevet
Linnaeus, 1758

Adfærd
Fredelig, spiser dog sine egne unger.

Familie
Cyprinidae

Biologi
Karper gyder og smider en masse æg.

Udseende
Form
Lang og tyk

Kønsforskel
Det er svært at se forskel på han og hun Karper, men det er især i gydningen man skal se efter, da hannen altid jagter hunnen. Hunnen plejer og være tykkere end hannen.

Størrelse
Op til 1 meter

Varianter
Der findes mange forskellige varianter: Spejlkarper, Skælkarper og Koikarpen, som er fremavlet i mange forskellige farver og mønstre.

Optimale Forhold
Min. temperatur
5

Max. temperatur
30

Min. pH
7,0

Max. pH
8,5

Min. dH
5

Max. dH
Vælg

Cirkulation
Middel

Belysning
Medium

Niveau
Mellem zone

Dekoration
Dam eller vandhul med dybt rent vand. Evt. et godt og stort filter, ellers ikke de store betingelser.

Min. akvarie
Udendørs bassiner.

Foder
Foder:
  • Stort set altædende
  • spiser gode flyde piller (altså kvalitets foder
  • og ikke guldfiske sticks) Som supplement
  • kan de nogle gange få
  • lidt rejer
  • tørrede silkepuppe-larver
  • afskallede ærter
  • og en skive toast-brød.
  • Kilder og forfatter
    Forfatter
    Jacob Lihn

    Udskrift venlig version