Har jeg for meget lys over akvariet?

Postet under : Akvariesiden.dk - Planter
Visninger : 759



Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 01/05-2018 00:33 01/05-2018 00:33
Indlægget er rettet 01/05-2018 16:51 01/05-2018 16:51 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Hej

Jeg startede for nogle måneder siden et planteakvarie op i et 275 liters akvarie med filtersump. Kører med ca 2500 liters cirkulation via returpumpen fra filtersumpen. Og tilfører CO2 vha trykflaske og CO2 reaktor. Af lys har jeg en Pacific Sun LED lampe på 290watt (ved 100%) og 4 T5 rør på hver 39watt.

Tilfører ca 60 ml gødning ved vandskifte en gang om ugen. Men synes der kommer flere og flere trådalger. Samtidig synes jeg at nogle af planterne begynder at vise tegn på gødningsmangel.

Så mit spørgsmål er om jeg skal skrue med for lyset og evt. lystiden. Eller måske skrue op for CO2'en?

Har ikke tilført bundlagsgødning ud over hvad der var i subtratet (fra Tropika). Så problemet skal måske findes der?

Høster en go bøtte planter hver uge. Så der er vækst nok. Bare også nogle træls trådalger og nogle blade der begynder at se træls ud.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 01/05-2018 16:52 01/05-2018 16:52

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger scn - 01/05-2018 17:38 01/05-2018 17:38
Indlægget er rettet 01/05-2018 17:51 01/05-2018 17:51 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

#1
Kan det passe at du har taget en lampe til et saltvandsakvarium og smidt på et ferskvands akvarium, og så lige for at få ekstra lys smidt 4 stk. T5 rør oven i?

Som grov håndregel mener jeg man plejer at sige LED giver 3 gange så meget lys som lysstofrør, så du har ca. 990 W lysstofrør på akvariet. Tropica siger ca. 1 W per liter for meget krævende planter, det vil sige 275 W for dig. Du har altså 3,7 gange så meget lys på som du nok egentlig behøver.

Enten er farverne også helt skæve, eller også er det dit kamera der går amok. Lyserøde planter og lyserøde rødder på flydeplanterne???

ps. Prøv at se hvad "man" kan med meget mindre lys i et større akvarium; 360 liter, og 114 W LED:
Internt link http://www.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=1687052

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger Kilnakorr - 01/05-2018 18:03 01/05-2018 18:03
Alt er jo et spørgsmål om balance men uden videre udregning er svaret: JA!
Jeg har totalt 114 W- LED på mit 360L(og det er måske liiiige i overkanten her til opstart):

Internt link http://akvariesiden.akvariefisk.dk/forum/thread/?ID=1687052

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 01/05-2018 20:32 01/05-2018 20:32
Lampen er en hybrid med både Led og T5.
Men så må jeg jo skrue ned for styrken og evt lystiden :)

Farverne på planterne er go nok. De er helt røde og lyserøde.
Rødderne på flydeplsnterne er ikke røde. Så det må være kameraet..

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
Bruger Kilnakorr - 01/05-2018 21:02 01/05-2018 21:02
Hvilken gødning bruger du? Har du evt. lavet nogen test for at checke lidt op på mængden af næringsstofferne i vandet?

Hvor meget CO2 tilføjer du?

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 01/05-2018 21:14 01/05-2018 21:14
Bruger Flora Grow fra Colombia (plantorama).

Kører CO2 ned til en PH på 6,75. Og KH er lige målt til 5

Jeg har ikke målt nogen næringsværdier. Men kan da godt være jeg skal ud og finde nogle tests..

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger Kilnakorr - 01/05-2018 22:13 01/05-2018 22:13
Er det den gødning med N og P?
Jeg tænker lidt at din CO2 ud fra ph og kh ligger ok, men med Tropica soil der blot er en måned gammelt kan du ikke helt regne med ph/kh forhold til co2 måling.
Har du en 'dropchecker'?

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 01/05-2018 22:30 01/05-2018 22:30
Jep kører med drop checker. Den er grøn tangerende til den gule farve..
Jeg ser lige efter om der er N og P i gødningen når jeg kommer hjem i morgen en gang :D

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Bruger Kilnakorr - 01/05-2018 22:43 01/05-2018 22:43
Ok. Lyder som om CO2 er som det skal være (y)
Ville være fint at få checket gødningen og en test af vandet for makro næringstofferne (NPK).
Jeg ville bestemt dæmpe på lyset hvis muligt, eller reducere lystiden.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 01/05-2018 23:12 01/05-2018 23:12
Har lige dæmpet styrken på LED fra 95% til 30%. Men ved ikke hvor meget LED'erne egentlig laver når det kommer til stykket. Fordi man kan tydeligt se at planterne "perler" meget mere når T5'erne tænder i forhold til når det kun er LED'erne der er tændt.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 02/05-2018 17:16 02/05-2018 17:16
Indlægget er rettet 02/05-2018 17:17 02/05-2018 17:17 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Hmm der står ikke rigtig noget om der er N eller P i..

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Bruger Kilnakorr - 02/05-2018 17:44 02/05-2018 17:44
Det er måske en del af problemet, især hvis de ækdre blade ser trætte ud. Du har meget lys og meget co2 men nok meget lidt føde. Du gøder kun med mikro nærringstoffer så planterne må hive makro stofferne ud af de ældste blade.
Du bør teste for NO3, PO4 og K+ og evt gøde med deres Special Fertilizer der indeholder disse ting også.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 02/05-2018 18:25 02/05-2018 18:25
Super

Det må jeg i gang med. Mange tak for hjælpen.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #15
Bruger Kilnakorr - 02/05-2018 22:51 02/05-2018 22:51
Var så lidt. Vil dog lige påpege at det nok stadig er lysmængden der er den største årsag til dine trådalger ;)

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #16
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 20/05-2018 19:50 20/05-2018 19:50
Opdate.

Jeg skruede som skrevet ned for lysstyrken på LED'erne. Og så begyndte jeg at fodre meget mere end før.

Fjernede så mange alger jeg kunne. Og de er ikke kommet tilbage igen.


Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #17
Bruger DPedersen - 20/05-2018 20:45 20/05-2018 20:45
Hvorfor så meget lys? Må koste en bondegård uden grund. Du kan sagtens klare sig ved meget mindre. Det må også stresse fiskene vildt meget, Neon fisk vil gerne have skygge... Er jo også skadeligt for naturen at spilde strøm på den måde, hvis du tænker på sådan noget...

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #18
Bruger Ryomgård (Inaktiv) - 20/05-2018 20:51 20/05-2018 20:51
Rolig nu. Så er der altså heller ikke mere lys på. Der er PT. 4 x 39watt T5rør som kører 6 timer om dagen. Og så ca 100 watt LED som samlet kører 9 timer i døgnet inc. solopgang og solnedgang.
I forhold til mit gamle saltvandsakvarie bruger der her jo nærmest ingen strøm B)

Og så kan jeg rigtig godt lide de røde farvar der kommer frem med det ekstra power på lyset :)

Annoncører
Annoncører