Boblehelvede

Postet under : Akvariesiden.dk - Teknik og udstyr
Visninger : 1531



Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #1
Bruger leadtek (Inaktiv) - 10/02-2015 07:30 10/02-2015 07:30
Hejsa. Er der nogen der ved hvordan man kan undgå at ens luftpumpe skummer hele overfladen til? :-)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #2
Bruger Aqua-MI (Inaktiv) - 10/02-2015 08:59 10/02-2015 08:59
Du kunne holde vandet rent/renere. Alfa-omega....
Og du kan mindske luftgennemstrømning igm luftstenen.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #3
Bruger leadtek (Inaktiv) - 10/02-2015 09:11 10/02-2015 09:11
Altså jeg skiftede 40% vand for 2 dage siden, og min lulfpumpe er ikke justerbar....

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #4
Bruger ThomasBallerup - 10/02-2015 09:11 10/02-2015 09:11
har du sæbe i vandet ?
der kommer da ikke skum på overfladen, ligemeget hvor vilde bobler man køre med.
PS: måske trænger du til at få skiftet vand ?
behøver du luft boblerne ?

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #5
Bruger ThomasBallerup - 10/02-2015 09:11 10/02-2015 09:11
prøv at oploade et billede af "problemet"

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #6
BettaEinstein (Slettet) - 10/02-2015 09:12 10/02-2015 09:12
Du kan købe en regulator enkeltvis. De koster ca. 20 kr. Så kan du justere mængden af luft

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #7
Bruger Foslund (Inaktiv) - 10/02-2015 09:15 10/02-2015 09:15
Blot brug en overfladesuger den virker 100%

Eksternt link http://www.akvariebutikken.dk/product/eheim-skim-350-overfladesug...

Fantastisk opfindelse ;)

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #8
Bruger leadtek (Inaktiv) - 10/02-2015 12:10 10/02-2015 12:10



Altså jeg bruger luftboblerne til mit hjørnefilter, kører også med alm filter. Har udover de 4 gurami, også 5 kobberpansermaller, det er mest for deres skyld, for at få ordentlig iltning i vandet.

Mht. sæberester, så kan jeg ike se hvordan de skulle være kommet der, jeg har kun 1 spand, som udelukkende bruges til akvarie, og aldrig har været brugt til andet :/
Jeg skiftede 35-40% vand for 3 dage siden, og har lige gjort det igen, billedet er taget 30 min efter vandskift

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #9
Bruger ThomasBallerup - 10/02-2015 12:33 10/02-2015 12:33
jeg gir dig ret, det ser jo ikke fedt ud, og det er heller ikke normalt,
jeg tror dit vand indeholde noget der laver skum, feks protein hinde,
dvs du bør skifte lidt oftere vand, samt tag det fra overfladen.

prøv at klemme slangen lidt sammen, evt bøje den tilbage om sig selv og omvikle en papir klips,
ved at justere afstanden til bukket med klipsen, kan du justere luft mængden, gratis og let :-)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #10
Administrator heidi48 (Inaktiv) - 10/02-2015 14:40 10/02-2015 14:40
Øh... det ser underligt ud.

Det ser ud som om du har filtervat i dit hjørnefilter?
Hvis du ikke har skyldet det grundigt inden du kom det i være det godt lave hvide hinder og og jeg tror også hinderne kan gøre at boblerne fra luftstenen ikke brister, når de når overfladen.

Der er en anden mulighed, som jeg umiddelbart kom til at tænke på, da jeg så billedet.
Kan det være dine guramier, der laver skumrede?
En ung han der øver sig. kan lave virkelig meget skum.

Men så burde du kunne se at han ligger under reden?

Hvis skummet bliver uklart, sådan lidt gulligt at se på, er der nok også æg i.
I en af dine andre tråde skriver du, at du har 4 dværgguramier, men du viser billeder af almindelige blå guramier, den ene af dem, ser ud til at være i yngledragt.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #11
Bruger leadtek (Inaktiv) - 10/02-2015 15:14 10/02-2015 15:14
Thomas jeg takker mange gange og vil forsøge at følge op på dine råd :-) og ja det er sgu med at spare hvor man kan :D

Heidi, jeg troede fejlagtigt at det var dværgguramier, da det var det jeg fik oplyst da jeg købte dem :-) men det kan da også godt være at det er en skumrede, det vil jeg se nærmere på :-) tak foe hjælpen.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #12
Bruger Dusetagu (Inaktiv) - 10/02-2015 15:40 10/02-2015 15:40
Det nemmeste er vel at droppe luftpumpe. Hvad gavn gør den?

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #13
Bruger Foslund (Inaktiv) - 10/02-2015 16:19 10/02-2015 16:19
Må lige komme med en lille bemærkning...

Hvis det er den eneste biologiske filtrering der er på akvariet (luftdrevet filter).
Så har du formentligt skyhøjt protein i overfladen som indikere ammonia (NH3), nitrit (NO2) og måske også nitrat (NO3).
Det filtervat ser ikke ud til at kunne filtrere andet end grovpartikler :(

Hvis du har en af de teststrips, kunne du hurtigt få det kontrolleret.

Problemet ligger nok ikke i vandskiftene men mangel på biologisk filtrering.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #14
Bruger leadtek (Inaktiv) - 10/02-2015 16:19 10/02-2015 16:19
Som sagt så bruges den til mit box filter, og til at ilte vandet :-)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #15
Bruger leadtek (Inaktiv) - 10/02-2015 16:22 10/02-2015 16:22
Foslund, jeg har to filtre deri, det luftdrevne er som du siger kun til at fjerne partikler med, jeg har et elektrisk filter i det andet hjørne, altså så jeg får filtreret begge ender i akvariet :-)

Et testsæt har jeg, dog et dråbe sæt, og alle vandværdier ser fine ud......

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #16
Bruger leadtek (Inaktiv) - 10/02-2015 16:23 10/02-2015 16:23
Det luftdrevne er egentlig kun for at gøre vandet en smule mere klart, hvilket det også gør :-)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #17
Bruger Foslund (Inaktiv) - 10/02-2015 16:32 10/02-2015 16:32
Ok så er vi alle mere rolige ;)

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #18
Bruger leadtek (Inaktiv) - 11/02-2015 21:29 11/02-2015 21:29
Hehe. Mht. Overflade protein, så ser jeg absolut intet.... det plejer nemt at kunne ses hvis man lige lyser med en lygte osv.. jeg har rettet udstrømningen fra filteret hen mod pumpen, det holder cirka 2/5 af overfladen fri for bobler.. men er godt nok på bar bund...

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #19
Bruger Foslund (Inaktiv) - 11/02-2015 22:38 11/02-2015 22:38
Bruger du vandtilberedningsprodukter såsom aquasafe og hvad det nu alt sammen hedder ?

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #20
Bruger leadtek (Inaktiv) - 15/02-2015 15:23 15/02-2015 15:23
Jeg bruger noget aquatan og flydende gødning. Samt filtermedium. Nitrivec.

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #21
Bruger Foslund (Inaktiv) - 15/02-2015 15:36 15/02-2015 15:36
Ok, kender generelt ikke til vandtilberedningsprodukterne og kommer nok heller ikke til det.
Men kunne det tænkes at de ændre lidt på overfladespændingen, som giver dette skum/bobler i overfladen ?

Evt. hvis dette er tilfældet, kunne du efter vandskift se om der er en ændring, inden du tilfører noget :P

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #22
Bruger leadtek (Inaktiv) - 15/02-2015 16:15 15/02-2015 16:15
Ja det kunne sikkert godt tænkes, jeg vil da prøve at kigge efter :-)

Postet fra Cichlids.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #23
Bruger Principia - 16/02-2015 16:45 16/02-2015 16:45
Indlægget er rettet 18/02-2015 09:01 18/02-2015 09:01 Vis/Skjul det oprindelige indlæg

Nr. 8. Da jeg kørte med luftfiltre, havde jeg et rør som ledte boblerne faktisk helt op over overfladen på vandet, således at luftafgangen var kontrolleret.

Postet fra Akvariesiden.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #24
Bruger limelight (Inaktiv) - 16/02-2015 23:35 16/02-2015 23:35
SKYLD DIT FILTER VAT, OG PRØV IGEN, TROR OGSÅ DET ER DET, (y)

Postet fra Akvariefisk.dk Send besked Gå til forsiden Gå til toppen Gå til nyeste #25
Bruger ThomasBallerup - 17/02-2015 15:21 17/02-2015 15:21
nogle typer flydene gødning giver bobler lidt som sæbe, det aftager langsomt efter en del timer,
prøv at lave nogle forsøg med dette, evt prøv at hæld i det i lige hvor dine luft bobler kommer op,
bliver det meget værre lige imens du hælder i ? har du fundet synderen.

Annoncører
Annoncører