Installation af back to nature indvendig baggrund

Forfatter: Esben
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 09/09-2007 09/09-2007
Oprettet under: Gør det selv
 Del

Da jeg i længere tid har lavet lidt forsøg med indvendig baggrund i mindre saltvandsakvarier, syntes jeg at jeg ville installere en baggrund i mit nye 900 l. AkvaStabil Effectline saltvandsakvarium.

Det var meningen at jeg først ville have haft lavet en specialbygget Pangea Flatrock baggrund, men da Back to Nature slimline kom på banen, valgte jeg denne løsning istedet for af følgende grunde.

-Dels er de kun 1 cm. tykke.

-De passer ind over hinanden, så man ikke kan se samlingerne imellem baggrundspladerne.

-De er nemme at tilpasse, da man nemt kan skære dem til, så de også passer ved overløbet.

Mit akvarium skal primært være et fiskeakvarium, og ikke særlig mange koraller.

Jeg vil have en del fisk deri, hvilket betyder at jeg skal have en del svømmeplads, derfor var denne baggrund det perfekte valg for mig.

Udover at baggrunden er flot i sig selv, og man ikke bare ser på en tom glasplade i baggrunden, synes jeg den største synsmæssige fordel ligger i at kalkalger og mindre koraller kan gro fast på baggrunden. Det ser ofte ikke særlig pænt ud, når at der er kalkalger på en tom glasrude.

Der var to farve typer som jeg kunne vælge imellem. Enten en granitrød eller en kalkhvid. Jeg valgte kalkhvid, da denne mest ville ligne mine levende sten.Jeg starte med at skære selve "overlapningen" væk på det stykke som skulle sidde længst til højre. Dette blev gjort med en skarp hobbykniv og tilsidst en sav, for at den hårde skal på baggrunden ikke skulle flække.Derefter kom der 5-6 store silicone klatter på baggrunden, og jeg fik den sat fast. Jeg bruger næsten altid sort silicone, da dette tørrer hurtigst.

Så blev plade nr. 2 sat op på samme måde og det samme med plade nr. 3. Alle disse plader måler 50x55 cm., så de passer perfekt til mit akvarium i højden.
Ved næste plade skulle jeg tage højde for at der også kom et overløb, derfor valgte jeg at bruge en som var 20x55 cm. og en som var 10x55 cm. Begge blev dog også skåret lavere, så der var plads til at komme vand i over i overløbet.Jeg besluttede mig for også at lave på den ene siderude, som vender hen mod min skummer, at få sat en plade på der også, så denne blev skjult.Nu venter jeg bare på at der skal vand i akvariet.

Hvis du vil vide mere om installation af denne type baggrund, har jeg oversat en installationsvejledning for Back to nature her:

Eksternt link http://www.backtonature.se/danish/montera_slimline.html