En lille historie om min debut med sandsild

Forfatter: Steen Christiansen
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 19/11-2007 19/11-2007
Oprettet under: Tanganyika
 Del

Her en lille historie om hordan jeg kom i gang med sandsild!

Jeg svor elleres da jeg startede med Tanganyika cichlider at jeg aldrig ville have andre fisk i akvarierne ind Tropheus, hvilket jeg også holdt i en 3 - 4 år, men så en dag jeg var ude hos en ligesindet for at hente nogle fisk, så jeg ud af øjenkrogen noget der fangede mit øje, han havde nogle små raketter med Leopart prikker på finnerne, jeg sprugte til dem og fik at vide at de hed Xenotilapia papilio Tembwe og han havde fået dem hjem for at sælge dem videre, efter lidt forhandlinger røg de med med i kasserne som jeg skulle hjem med og da jeg lige havde fået sat alle akvarier op i min kælder fik de en 250L. for sig selv, jeg var jo stadigvæk Tropheus mand. Noglen tid senere fik jeg chancen for at komme med over til en fyr fra African Diving i Sverige her faldt jeg over nogle andre sandsild som jeg syntes var pæne, de hed Xenotilapia royal red Kekese og de 5 som han havde gående fik jeg til en god pris, desværre døede der to på turen hjem.

Nu var jeg begyndt at blive lidt tændt på disse lidt spec. fisk og jeg indrettede en 325L. med en Rocky 3 baggrund og mine 12 Tembwe og de 3 kekese røg der ned, det var sku skide flot. Skæbnen ville desværre at jeg så fik et nyt arbejde som krævede for meget af min tid og tingne begyndte at gå skævt for mig og fiskene. Jeg havde pludselig ikke den samme tid og dette endte med at de døede for mig. Jeg var lige ved at opgive det der med fiskene, men så er det jo rart at have gode venner og spec. lidt norden fjords. Jeg fik et godt tilbud på nogle Leptosomaer og en lille flok Papilio Kantalamba og det var lige noget der kunne få gejsten op igen, det lykkedes mig at lave unger på papilioerne, så da samme person tilbød mig at købe hans Kilesa var jeg slet ikke i tvivl dem måtte jeg bare have. De var lige så flotte som jeg havde forstillet mig og efter et stykke tid kom der også unger på. Jeg er nu også begyndt at sætte mig lidt mere ind i deres leve vis og kan i dag se hvor mange fejl jeg gjorde med de første jeg havde, så som kun at give dem kød når trofferne også fik og så vidre.

I dag er jeg kommet der til at jeg giver dem klækket artemia 2 gange om ugen og ellers frosen cyclops - artemia - bosminer og lidt grønt foder i form af piller. Jeg er nu blevet så bidt af dem at jeg har nået at holde lidt forskelligt og det er faktisk lykkedes mig at få unger på dem alle. Jeg gør dog det at når hunnerne er tæt på at være klar flytter jeg dem over i et akvarie for sig selv, så de har ro og fred til deres yngel pleje efter et par dage når de ikke tager ungene i munden mere kommer de tilbage til flokken når lyset slukker i akvariet.

Disse små reketter er bestemt lige så udfordrende som Tropheus og mindst lige så livlige, så til folk der ikke har så meget arkvarie plads men gerne vil have lidt spec. cichlider i akvariet kan jeg kun anbefale at prøve disse, da det ikke er nødvendigt at have kæmpe flokke at disse.