Min Akvariehistorie (elund)

Forfatter: Kasper Elund
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 12/09-2010 12/09-2010
Oprettet under: Sådan startede jeg
 Del

Hej,

Det hele startede i 10 - 12 års alderen. Da min onkel havde et par akvarier opmagasineret hos min forældre og ikke skulle bruge dem til noget.
Så jeg begyndte at se på den litteratur der var på daværende tidspunkt og faldt straks for Tanganyika og især Tropheus. Jeg kan tydeligt huske det første billede jeg så af en Duboisi unge.

Akvariet (160L) blev sat op og kørte i en lille måneds tid inden jeg begyndte at overveje hvad der skulle i af fisk. Imens havde jeg været lidt rundt og kigge i de forskellige forretninger der var i Aalborg området.
Da dagen kom hvor der skulle fisk i akvariet, så vi tog en tur ud til Calles og der gik de. Nogle ungfisk af Duboisi og dem skulle jeg have for enhver pris. Så jeg plagede som en .... og til sidst fik jeg min vilje og det blev til 10 Duboisi unger.
Som det tit går, har det med at tage lidt overhånd, så der gik ikke længe før der kom et par akvarier mere op at køre med lidt Gubbyer og lignende.

Men der gik et par år, så faldt interessen for fiskene og det stoppede brat, med at det hele blev solgt.

I 2000 da jeg blev hjemsendt fra militæret og gik sygemeldt i et langt stykke tid. Begyndte jeg at tænke lidt på, hvad jeg skulle få tiden til at gå med og naturligvis faldt valget på fiskene.
Så det begyndte at tage fart. Jeg fik købt et 250L akvarie. På daværende tidspunkt boede jeg sammen med min kæreste på 2. sal.
Da akvariet var sat op og igang begyndte jeg at søge nettet for fisk der var til salg.
Jeg stødte på en annonce som Peter H. Pedersen havde med T. Moorii "Nangu" og Duboisi. Så jeg tog kontakt til Peter og da akvariet var klar, skulle fiskene i.
Jeg fik hentet fiskene og sammen med dem en masse råd og vejledning, som sandsynligvis har sparet mig for en masse penge og bekymringer :-)

Da jeg ikke havde plads til mere end det ene akvariet i lejligheden spurgte jeg mine forældre om jeg ikke kunne sætte et par stykker op hos dem og det fik jeg lov til. Men det blev til lidt mere end et akvarie.
Snart fik jeg fat i en reol med 2x400L et 325L og 3x128 som jeg fik sat op hos dem. Det var så dejligt nemt, da man ikke skulle betale for El og vand, og samtidigt blev fiskene fodret.

En dag skete der det at bagruden på det 250L akvarie revnede og der var vand ud over det hele samt hos underboen. Men det tænkte jeg ikke så meget over. Så jeg fik fanget fiskene op og fragtet dem ned til mine forældre, hvor de så kom til at gå.

Jeg flyttede for mig selv og fik noget mere plads og fisk sparet sammen til et par akvarier mere. Det blev til et 630L, 325L og et 128L.

Efter et års tid flyttede jeg sammen med min nye kæreste og blev derfor nød til at sælge 325eren. Men sådan går det.

Sidste år købte vi et hus, hvor der var en pæn stor kælder, men den trængte til en kærlig hånd.
Jeg så jo straks muligheden for at have fiskene i kælderen og gik derfor hurtigt i gang med at gøre den i stand, men det var et noget stører projekt end ventet.
Jeg fik ordnet det største rum, så jeg kunne få flyttet akvarier derned og det hele gik som det skulle. Men det var et enormt arbejde at få dem flyttet, samtidigt med at man gik og roede videre i kælderen samtidigt.

Kælderen blev rimeligt sat i stand, men der mangler noget og det må man jo leve med og Rom blev jo ikke bygget på en dag.

Af akvarier har jeg pt. 720L, 630L, 2x400L, 275L, 4x128L samt lidt mindre akvarier til yngel.
Af fisk har jeg fra start og til for et halvt års tid siden stort set kun haft Tropheus, men de er nu blevet sat på hylden til fordel for Petrochromis og lidt sild.

Det er stort set sådan det er gået for mig i årenes løb.

Vh. Kasper Elund