Tunze Co2 diffuser

Forfatter: Dan Sollok Mortensen
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 21/12-2009 21/12-2009
Oprettet under: Teknik
 Del

Tunze Co2 diffuser


Denne artikel er et kort overview over Co2 diffuseren fra Tunze. Produktet koster i omegnen af 165 kr. og kan bl.a. findes hos Eksternt link http://www.cichlidecentret.biz/

Pakken indeholder en lille 5w pumpe, monterings skinner samt lidt plasticrør som fungerer som reaktor.

Det ser jo ud til at være rigtigt nemt at montere ikke ? og ....ja det er det sikkert også hvis man har et akvarie uden ramme. Monteringen er tænkt sådan her:

Manualen beskriver at det findes ekstraudstyr til montering direkte på glasset med en magnet, og det er også muligt at lime monterings skinnen på glasset. Jeg har valgt at montere den på rammen indtil jeg finder på en bedre løsning, det kan lige præcis være under den grå klods i mit effectline armatur.

Pumpen er et lille "powerhead" som ikke giver meget lyd fra sig og som forøvrigt kan justeres fra 150 til 300 liter i timen. Det skulle være en fordel at kunne justere throughput, så det passer sammen med hvor meget Co2 man ønsker optaget i vandet set i forhold til tid.

Når dyret er monteret og man har fundet sin Co2 flaske frem af gemmerne er det bare at slutte strøm på pumpen og justere Co2'en til ca. 1,2 bar og ca 1 boble i sekundet per 250 liter. Plastic røret fungere også som boble tæller som det kan ses på dette billede.

Så må tiden vise hvor effektiv Co2 optages i vandet, men i følge producenten skulle det være tæt på 100%. Alt i alt et udemærket produkt som egner sig til akvarier fra 200 til 1000 liter.