En tur til Interzoo 2004 i Nürnberg

Forfatter: Jacob Andersen
Oprettet: 08/09-2008 08/09-2008
Sidst redigeret: 19/11-2009 19/11-2009
Oprettet under: Besøg og møder
 Del

Hvert andet år afholdes en messe i Nürnberg for dyrehandlere og grossister med alt udstyr til hobbydyr, og da akvarieudstyr udgør en stor del af messen, takkede jeg ja, da jeg fik tilbuddet om at komme med.
Messen blev afholdt den 13.-16. maj og vi var 6 mand, der drog af sted fra Aalborg torsdag eftermiddag med kurs mod Nürnberg, som vi nåede fredag over middag. Med i bilerne var formand for Aalborg Akvarieforening Claus Holm, medlem af akvarieforeningen Kim Bønlykke og undertegnede, samt Mads fra Vejle med interesse for Malawi og 2x Carsten hhv. Dansk Malawi Import og Dansk Malawi Opdræt.

7 haller var fyldt op med alt, hvad hjertet kunne begære med udstyr til hobbydyr, og der manglede intet, men mest imponerende var dog de saltvands akvarier, der var udstillet, hvor fiskene gik så tæt at selv en guppy opdrætter må have undret sig over, hvordan fiskene kunne trives så godt, uden at vise tegn på stress eller sygdom.
Grunden til at fiskene kunne gå så tæt, at det krævede sammenligning med et rigtigt koralrev, var selvfølgelig alt det udstyr, der blev demonstreret, der med alt tydelighed viste dets effektivitet. Prisen på et komplet udstyr til et demonstrations-saltvands akvarium havde ingen relevans, da prisen var astronomisk, og pladsen til udstyret krævede at et børneværelse blev inddraget (hvad men en skummer på 1½ meters højde!) - men flot var akvariet.

Som planteakvarierist var jeg naturligvis optaget af, hvad producenterne kunne præsterer af ”glansbilled-planteakvarier”, og det var ikke småting. Meget opsat og fuld af forventning søgte jeg efter Tropica’s stand, hvor jeg ikke blev skuffet.
Et af de fuldt beplantede akvarier fra Tropica’s egen bog stod på standen, men der var mere. Hvad med et akvarium støbt ned i gulvet fuldt beplantet, så man undres over, at et eller andet fikst firma ikke har opfundet ”undervands-græsslåningsmaskinen” endnu. Flere af de planter, der blev brugt til fuldt bunddækken på Tropicas stand, havde jeg kun set i kataloger eller på nettet.

Akva-Stabil var repræsenteret med deres Effectline, og vi blev hilst meget velkommen på standen, hvor vi fik demonstreret det nye T5 armatur. Personligt mener jeg, at Effectline akvarierne er et af de flotteste akvarier, og Nürnbergmessen ændrede ikke ved min holdning. Med det nye T5 armatur til Effectline, er det muligt at få 162 watt på et 325 liters - ½ Watt/liter!

Fisk var der ikke mange af på messen, men af ferskvandsfisk var der en stand med diskos, som blev kommenteret af diskos-eksperten Kim Bønlykke som det ”rene blær”, så vi andre kunne forstå, at det var Diskos i den absolutte topklasse, vi beundrede. Én stand med fisk tog dog min begejstring, det var dværgcichlider, der blev vist frem med alskens farver, så det var en fryd for øjet.

Pangea, der er kendt for deres baggrunde til akvarier, hilste os pænt velkomne og gav os en god fremvisning af flotte baggrunde, der sammenholdt med prisen virkelig er værd at installere i sit akvarium. Hvilket der også er vist flere billeder af her på Akvariesiden.dk .

Da både Kim Bønlykke og jeg ikke har den store interesse for Malawicichlider i modsætning til de andre, bestemte vi os for at følges ad rundt på messen for at snakke om andet end Malawicichlider. Bedst som vi sad og drak kaffe kom Stuart Grant hen til vores bord - vi havde hilst på ham forinden, og han er temmelig sikkert kendt af de flest Malawi-freaks herhjemme. Jeg tror, at Kim Bønlykke lige så lidt som jeg havde viden og lysten til at snakke Malawicichlider, men Stuart Grant er langt mere end Malawicichlider. Han var glad for at komme tilbage til civilisationen for at snakke om stort og små (selv kronprinseparrets bryllup, som han havde set på CNN). Trods mange år i Malawi, taler Stuart Grant det mest perfekte og let forståelige engelsk, jeg har hørt, så uden at vide af det, talte vi sammen i over en halv time både om verdenssituationen og livet som ejer af en fangststation ved Malawi - bestemt interessant!