Mine Fisk

Forfatter: Jan Stubbe
Oprettet: 09/09-2007 09/09-2007
Sidst redigeret: 21/12-2009 21/12-2009
Oprettet under: Beretninger
 Del

© Jan Stubbe ( Eksternt link www.tropheus-siden.dk )

Det startede alt sammen med at jeg købte nogle små sneglehus-cichlider Lamprologus Ocellatus. Navnet sneglehus-cichlider, fordi de formerer sig i sneglehuse. Disse små fisk havde en imponerende adfærd, trods deres ringe størrelse. De er meget territori bevidste, de bed mig i armen hvis jeg f.eks. rensede ruder i akvariet, hvilket gjorde stort indtryk på mig. Det lykkedes at få unger af dem, og det gav blod på tanden, jeg måtte have andre fisk fra Tanganyika søen.

Denne gang valgte jeg Mundruger. 14 stk. Tropheus moorii moliro unger. Disse dejlige fisk havde jeg i et 128l akvarium, hvilket hurtigt blev for lille, efter hånden som de blev kønsmodne. Hannerne var meget aggressive, så det var vigtigt at have masser af gemmesteder.

Det viste sig at jeg havde 4 hanner og 10 hunner. Jeg fjernede to hanner, så jeg havde to tilbage. De to der var tilbage delte akvariet op på midten. Nu begyndte der at ske noget, der kom æg i munden på et par hunner, og jeg var helt vild. Jeg købte et større akvarium, 480 l., og flyttede mine fisk. De synede ikke af meget i det store akvarium, så jeg købte 8 stk. tropheus spec. Aff. Moorii ikola. En meget smuk fisk, som jeg meget gerne ville have flere af. Så jeg solgte mine Moliro, og købte 6 stk. ikola mere, + at jeg havde fået syv tropheus moorii lufubo unger af min kæreste i fødselsdagsgave.

Noget jeg bruger meget tid på. Det er klart en hobby jeg på det varmeste kan anbefale.

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til Tropheus-sidens brevkasse gæstebog eller sende mig en mail

Med venlig hilsen Jan Stubbe.